Image 1
Image 2

Vlad Răceu va cânta joi Concertul în mi minor de Mendelssohn

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Vlad Răceu
Vlad Răceu

Unul din cei mai talentaţi muzicieni născuţi şi crescuţi la Satu Mare, violonistul Vlad Răceu, va cânta în concertul de joi, 20 februarie, al Filarmonicii „Dinu Lipatti”, instituţie al cărei solist concertist este, Concertul pentru vioară şi orchestră în mi minor op. 64 de Felix Mendelssohn-Bartholdy, unul din cele mai renumite concerte scrise pentru acest instrument.

Programul condus de dirijorul Mihnea Ignat, stabilit în Spania, mai cuprinde Suitele de balet ”Tricornul” ale comnpozitorului spaniol Manuel de Falla, pe baza nuvelei ”Judecătorul şi morăriţa”, premiera baletului având loc în 1919 graţie companiei baletelor ruseşti ale lui Serghei Diaghilev. Muzica este profund inspirată din sonorităţile folclorice din Andaluzia, în special flamenco. Concertul începe la ora 18:30 şi este valabil abonamentul cu numărul 24.

Vlad Răceu s-a născut în data de 27 februarie 1987 în Satu Mare, într-o familie de muzicieni, ambii părinţi fiind violonişti. A început studiul viorii la frageda vârstă de şase ani, sub îndrumarea tatălui său, concert-maestru al Filarmonicii ,,Dinu Lipatti” din Satu Mare. De la debutul scenic ca solist în cadrul concertelor pentru elevi organizate de Filarmonica Satu Mare, din anul 1995, activitatea sa concertistică include turnee atât în ţară, cât şi în Ungaria, Germania, Elveţia şi Olanda.În septembrie 2007 a obţinut locul I la Concursul Internaţional ,,Ştefan Ruha”, iar în luna decembrie a aceluiaşi an premiul I şi Marele Premiu la Concursul Internaţional ,,Remember Enescu”.

A urmat studiile de licenţă şi ciclul de studii masterale ale Academiei de Muzică ”Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, la clasa de vioară a Prof. Univ. Dr. Victoria Nicolae, absolvind în anul 2010 şi respectiv 2012 cu notă maximă. În prezent este doctorand şi asistent universitar la catedra de vioară a Academiei de Muzică ”Gh. Dima”. El reia Concertul de Mendelssohn la Satu Mare după cinci ani.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

CITEȘTE ȘI: