Image 1
Image 2

Zilele Culturii Germane Sătmărene, o sărbătoare onestă şi de bun simţ

Zilele Culturii Germane Sătmărene, o sărbătoare onestă şi de bun simţ
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

În perioada 26 – 29 mai are loc una dintre manifestările emblematice pentru Satu Mare.
Şvabii sătmăreni, atât cei care au mai rămas în ţară, cât şi o parte dintre cei care au părăsit România, fac eforturi pentru a-şi păstra tradiţiile, pentru a-şi păstra obiceiurile.

Astfel şi în anul acesta timp de patru zile vor fi organizate o serie de manifestări atractive.
Programul complet îl publicăm mai jos, urmând să prezentăm manifestările publice la care, ca de obicei, sunt invitaţi toţi locuitorii oraşului Satu Mare, dar şi cei din judeţ. De asemenea sunt invitaţi oaspeţi din ţară şi străinătate.

Zilele Culturale Germane Sătmărene, “Die Wurzeln nicht vergessen” (Nu ne vom uita rădăcinile), se înscriu între cele mai interesante manifestări culturale din judeţul Satu Mare, prin calitate şi ţinută, asemănătoare altor manifestări culturale şi artistice cu invitaţi de marcă, din ţară şi străinătate, precum Zilele Culturale Poesis, Acolada, Zilele Culturale Cronograf etc.

      În perioada 26 – 29 mai, la Satu Mare se organizează manifestări culturale reunite sub genericul “Zilele Culturale Germane Sătmărene”.

Aceste evenimente se vor deschide vineri, 26 mai, începând cu ora 17.30, la Casa şvabilor din Satu Mare, strada dr. Vasile Lucaciu nr. 9 cu simpozionul „Şvabii sătmăreni în Mass Media”.

       Sâmbătă, 27 mai, începând cu ora 10, va avea loc manifestarea intitulată “Sărbătoarea copiilor”, tot la Casa şvabilor din Satu Mare, strada dr. Vasile Lucaciu nr. 9. Manifestările continuă la ora 18, cu un concert la Filarmonica de Stat “Dinu Lipatti”, iar de la ora 20, cu balul şvăbesc, găzduit tot de Casa şvabilor din Satu Mare.

Duminică, de la ora 10 va avea loc la Biserica Calvaria, slujba festivă, după care şvabii vor defila de la biserică până la Casa şvabilor. Tot duminică, de la ora 11.30, va fi lansat volumul monografic – Urziceni, în limba germană, semnat de fostul primar Josef Mellau.

Pentru luni, 29 mai, la ora 17.00, la Casa şvabilor din Satu Mare este programată o nouă lansare de carte.
Este vorba despre monografia a 8 localităţi din judeţul Satu Mare, în care trăiesc şvabi, volumul III, semnată de Răzvan Roşu.

1 comentariu

Lasă un răspuns

Connect with