Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

GLICEMIA

10 alimente care scad glicemia

Pentru persoanele cu diabet sau alte afecțiuni ce influențează nivelul glicemiei, dieta este mai mult decât importantă în menținerea nivelului optim de zahăr în sânge.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Pentru persoanele cu diabet sau alte afecțiuni ce influențează nivelul glicemiei, dieta este mai mult decât importantă în menținerea nivelului optim de zahăr în sânge.

Glicemia reprezintă nivelul de glucoză din sânge și este esențială pentru funcționarea corespunzătoare a organismului. Controlul acestui nivel este crucial pentru evitarea problemelor de sănătate, în special în cazul diabetului. Glicemia normală variază între 70 și 140 mg/dL, cu fluctuații minore în funcție de perioadele postprandiale și de raportul cu insulină. Monitorizarea și menținerea glicemiei în limitele normale sunt esențiale pentru prevenirea complicațiilor și asigurarea unei stări generale de sănătate.

Descoperă  10 alimente care scad glicemia.

Somon
Preparat fără ulei, somonul reduce semnificativ nivelul zahărului din sânge. Acest tip de pește reprezintă cea mai bună sursă de Omega-3.

Afine
Afinele sunt cele mai bogate în antocianine, mai exact componente recunoscute ca fiind foarte utile în prevenirea și tratarea diabetului, obezității și a problemelor neurologice.

Vișine
Cu toate că multe fructe pot crește glicemia, unele au un indice glicemic scăzut, cum sunt vișinele. Acestea conțin antocianine, substanțe care pot proteja contra diabetului și obezității.

Nuci
Nucile au o mulțime de beneficii pentru organism. Datorită grăsimilor din componența lor, nucile pot îmbunătăți semnalul secreției de insulină din celulele pancreatice.

Avocado
Avocado are, în compoziția sa, acizi grași polinesaturati și mononesaturați, componente importante pentru un regim alimentar sănătos, indicat persoanelor care suferă de diabet.

Usturoi
Usturoiul are potențialul de a te ajuta să ții sub control nivelul glicemiei. Nu are carbohidrați și nu va crește nivelul zahărului în sânge.

Ovăz
O cantitate de doar 28 de grame de ovăz pe zi ajută la menținerea glicemiei și reduce colesterolul total.

Ceaiuri: Ceaiul de ghimbir și cel verde
Ghimbirul ține sub control nivelul glicemic în organism prin inhibarea enzimelor implicate în procesul de metabolizare a carbohidraților.

Ceaiul verde ajută la scăderea nivelului de glucoză din sânge și pot preveni apariția diabetului de tip 2, dar și a obezității.

Vinul roșu
Un pahar mic de vin roșu pe zi poate reduce glicemia prin prevenirea absorbției de glucoză în intestine.

Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns