
Salatele sunt soluția ideală când vrei o masă ușoară, sănătoasă și rapidă. Sunt ușor de preparat, iar combinațiile sunt nelimitate. Pentru a nu te plictisi de aceeași aromă, îți propunem 10 rețete simple, delicioase și sățioase, perfecte pentru prânz. Asigură-te că ai aceste ingrediente la îndemână, ca să fii mereu pregătit pentru o masă savuroasă.
1. Salată de pepene roșu cu brânză feta
Ingrediente:
1 sfert de pepene roșu, tăiat cuburi
Puțină mentă proaspătă, tocată
1/2 ceapă roșie,
150 g brânză feta, mărunțită
Măsline negre fără sâmburi
1 lingură zeamă de lămâie verde
Ulei de măsline
Mod de preparare:
Lasă ceapa să stea 10 minute în zeama de lămâie verde. Amestecă pepenele, brânza feta, măslinele, ceapa cu zeamă și menta. Stropește cu ulei de măsline și servește.
2. Salată de pui cu fructe
Ingrediente:
2 salate verzi
1 piept de pui fiert, tăiat cuburi
Căpșuni tăiate
Merișoare uscate
1/2 ceapă roșie, tocată
100 g brânză de capră
Migdale mărunțite
Dressing:
1 lingură oțet balsamic
2 linguri ulei de măsline
1 cățel usturoi, mărunțit
1 lingură muștar Dijon
Sare și piper
Mixează ingredientele pentru dressing, apoi combină-le cu salata și puiul.
3. Salată cu somon la grătar și avocado
Ingrediente:
4 fileuri de somon fără piele
400 g mix salată verde
3 avocado
1 castravete
Dressing:
4 linguri mentă tocată
3 linguri ulei de măsline
2 lingurițe sirop de agave
Zeama și coaja rasă de la o lămâie verde
Prăjește somonul condimentat, apoi pune-l pe un pat de salată cu avocado și castravete. Adaugă dressingul.
4. Salată sănătoasă de cartofi
Ingrediente:
400 g cartofi mici
2 legături ridichi
1 castravete, tăiat semilună
1 ceapă roșie, feliată subțire
Mărar tocat
Dressing:
100 ml ulei de rapiță
20 g muștar
1 lingură oțet din vin alb
1 lingură semințe muștar prăjite
Sirop de agave după gust
Fierbe cartofii, taie-i și amestecă cu dressingul și legumele.
5. Salată grecească tradițională
Ingrediente:
4 roșii medii
2 felii brânză feta
1 castravete
1 ardei verde
1 ceapă roșie
60 g măsline negre
Ulei de măsline, oțet din vin roșu
Oregano uscat, sare
Toate legumele tăiate se amestecă cu ulei, oțet și sare, apoi se adaugă brânza feta și oregano.
6. Salată mexicană cu porumb
Ingrediente:
2 conserve porumb (340 g fiecare)
2 roșii mari, tocate mărunt
1 ceapă roșie, tocată
Coriandru tocat
Ulei de măsline, sirop de agave, zeamă de lămâie verde
Amestecă legumele și adaugă dressingul preparat separat.
7. Salată de ton
Ingrediente:
300 g ton în ulei de măsline
250 g fasole verde
200 g cartofi mici
200 g măsline
8 ridichi
3 ouă fierte
Salată verde, capere
Dressing:
Ulei de măsline, oțet din vin alb, muștar, miere, usturoi, sare, piper
Fierbe legumele și ouăle, apoi amestecă totul cu dressingul.
8. Salată cu năut și avocado
Ingrediente:
1 conservă năut, scurs
2 avocado
250 g roșii cherry
1 ceapă roșie
Pătrunjel
Dressing:
Ulei de măsline, zeamă de lămâie, muștar, sare, piper
Toate ingredientele se amestecă cu dressingul.
9. Salată Caesar cu pui
Ingrediente:
2 piepturi de pui la grătar, fâșii
100 g crutoane
2 căței usturoi
50 g parmezan
Salată Romaine
Dressing:
Muștar Dijon, zeamă de lămâie, oțet vin roșu, ulei de măsline, usturoi, ou, sare, piper
Amestecă dressingul în blender și combină cu salata și puiul.
10. Salată cu quinoa și legume
Ingrediente:
1 cană quinoa fiartă
1 castravete
1 roșie
1 ardei roșu
Ceapă verde
Pătrunjel
Dressing:
Ulei de măsline, zeamă de lămâie, sare, piper
Amestecă dressingul și combină-l cu legumele și quinoa.
Poftă bună și spor la salate delicioase!
Fii primul care comentează