Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

12 pakistanezi au încercat să treacă ilegal în Ungaria prin Satu Mare

12 pakistanezi au încercat să treacă ilegal în Ungaria prin Satu Mare
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

În cursul zilei de iunie, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (STPF) de Satu Mare, împreună cu lucători ai Sectorului Poliţiei de Frontieră Carei au declanşat o amplă acţiune specifică pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 18.40, poliţiştii au observat pe direcţia localităţii de frontieră Urziceni Pădure, judeţul Satu Mare, un grup de persoane care se îndrepta spre frontieră cu Ungaria, moment în care au intervenit şi l-au reţinut. Grupul era format din 13 bărbaţi, 12 cetăţeni de origine afro-asiatică şi un cetăţean român, toţi fiind conduşi la sediul STPF Satu Mare în vederea continuării cercetărilor.

În urma investigaţiilor efectuate în cauză, poliţiştii de frontieră au stabilit că 11 cetăţeni cu vârste între 22 şi 43 de ani sunt din Pakistan, unul în vârstă de 44 de ani este din Nepal, iar cetăţeanul român de 52 de ani este domiciliat pe raza judeţului Satu Mare. Pe timpul cercetărilor s-a mai stabilit faptul că sătmăreanul avea rolul de a călăuzi migranţii pentru a trece ilegal frontieră în Ungaria, la final, aceştia urmând să ajungă în Italia.

De asemenea, s-a mai constatat că toţi migranţii au intrat legal în România, cinci dintre ei fiind în procedură de acordare a statutului de refugiat în România, iar restul sunt posesori ai unor vize de muncă.

În cauză, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat pentru cei 12 de cetăţeni străini şi de trafic de migranţi pentru sătmărean. Acesta din urmă a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând ca în continuare să fie dispuse măsuri legale în consecinţă.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

1 comentariu

Lasă un răspuns