Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)
Pizza fără blat
Rețeta de pizza cu parizer, cașcaval și ciuperci, adaptată din tradițiile culinare italiene și europene, reflectă tendința românească de a folosi ingrediente accesibile pentru a crea mese rapide și sățioase.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Originea rețetei de pizza cu parizer sau șuncă de casă, cașcaval și ciuperci este probabil o adaptare modernă a preparatelor de tip pizza și plăcintă sărată, influențată de tradițiile culinare italiene și europene, dar adaptată cu ingrediente accesibile și populare în România. Această rețetă reflectă tendința de a folosi ingrediente locale și de a simplifica preparatele clasice pentru a crea mese rapide, gustoase și sățioase, potrivite pentru mesele de zi cu zi.

 

 

Pizza fără blat
Pizza fără blat

 

 

 

Ingredientele necesare:

500 grame parizer (în cazul în care nu consumaţi mezeluri, puteţi înlocui parizerul cu şuncă de casă. Va ieşi mai delicioasă!);
500 grame caşcaval;
o cutie cu ciuperci;
o cană cu lapte (250 de mililitri);
o cană cu făină;
6 sau 7 ouă;
ketchup sau sos alb (care se poate prepara foarte uşor tot acasă).

 

 

 

Mod de preparare:

Începeţi prin mărunţirea parizerului sau şuncii. Apoi, se rad 300 de grame de caşcaval, şi se amestecă în bolul cu ciuperci. Acestea trebuie puţin strecurate înainte. Se iau ouăle, laptele şi făina şi se amestecă, până când compoziţia devine ca o smântână.

Apoi, se adaugă compoziţia în bolul cu ciuperci şi caşcaval, după care se amestecă. Jumătate din amestec se toară într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, şi se lasă puţin la închegat.

După ce s-a închegat puţin, peste amestec se pot presăra ardei tăiaţi mărunt, (chiar iuţi, dacă vă plac), pentru un aspect mai plăcut, dar şi pentru un gust mai bun.

Pentru ca amestecul din tavă să fie mai compact, deasupra se poate răzui restul de caşcaval, înainte de a se pune la cuptor.

Tava trebuie lăsată la cuptor, până când amestecul s-a rumenit. Odată ce pizza este coaptă, se lasă puţin la răcit, după care se feliază.

 

 

 

Mod de servire:

Se poate servi rece sau caldă, după preferinţe, cu sos roşu ori alb, preparate în casă, după nişte reţete simple.
Vom reveni cu reţete pentru diferite sosuri pentru pizza.

 

 

Poftă bună!

 

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

INFOCONS AVERTIZEAZĂ

Gustările vegetale pot avea până la 50 de aditivi

A început postul Sfintei Maria sau cel al Adormirii Maicii Domnului, în care creștinii se pregătesc trupește și sufletește pentru sărbătoarea de la 15 august. Aplicația InfoCons vine în ajutorul românilor, pentru a-i avertiza în privința aditivilor din gustările vegetale preferate de numeroși consumatori în această perioadă.

Tarte Savuroase cu Piersici și Brânză de Capră

DESERT

Tarte savuroase cu piersici și brânză de capră

Aceste tarte cu piersici și brânză de capră sunt un exemplu de eleganță și simplitate, perfecte pentru orice ocazie de vară. Pregătite cu ușurință cu o seară înainte, ele își păstrează savoarea și prospețimea până la momentul servirii.