Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

249 de elevi şi 60 de profesori sătmăreni premiaţi

premiere la filarmonica
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
premiere la filarmonica
premiere la filarmonica

 Inspectoratul Şcolar Judeţean Satu Mare a organizat miercuri, 22 mai, la Filarmonica de Stat “Dinu Lipatti” din Satu Mare, prima ediţie a festivităţii “Pledoarie pentru excelenţă”.

Au participat Adrian Ştef, preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Mariana Roman, inspector şcolar general, Natalia Boloş, inspector şcolar, alţi inspectori şi profesori.

 

Premierea

 

Sala Filarmonicii s-a dovedit a fi neîncăpătoare pentru numărul mare de elevi care au aşteptat să urce pe scenă pentru a-şi primi răsplata pentru strădaniile din timpul întregului an şcolar. Cu emoţii la fel de mari au stat şi profesorii care i-au pregătit şi i-au însoţit la eveniment, precum şi părinţii, sprijinul lor dincolo de orele de curs. Premierea celor 249 de elevi şi 60 de profesori în aplauzele sălii a fost momentul care a încununat munca elevilor de peste an.

Sub coordonarea Consiliului Judeţean şi a Inspectoratului Şcolar, organizarea evenimentului a fost bine concepută. Fiecare etapă de premiere a alternat cu momente artistice, astfel încât festivitatea astfel încât a fost asigurată diversitatea. Muzica si dansul au fost oferite de colegii celor care au urcat pe scenă pentru premii, elevi şi profesori deopotrivă.

 

O încununare a activităţii

 

Evenimentul a fost gândit ca o încununare a activităţilor desfăşurate de cadrele didactice de limba şi literatura română în anul şcolar 2012-2013, la nivel judeţean. În acelaşi timp, a urmărit şi motivarea acestora ca pe viitor sa continue în aceeaşi manieră pregătirea şcolara şi extraşcolara. În cadrul primei ediţii a festivităţii “Pledoarie pentru excelenţă”, au fost premiaţi cei mai merituoşi elevi participanţi la olimpiadele şi concursurile judeţene de limba şi literatura română şi cea latină, precum şi profesorii îndrumători.

 

Aprecierea preşedintelui Consiliului Judeţean

 

Preşedintele Adrian Ştef a declarat că se bucură să constate că rezultatele olimpicilor sătmăreni au fost foarte bune şi în acest an. “Este vorba de o tradiţie pe care trebuie să o încurajăm şi este nevoie, din acest punct de vedere, să extindem sprijinul pentru şcoală în toate domeniile, astfel încât ceea ce se întâmplă astăzi să nu reprezinte excepţii, ci să reprezinte tendinţe fireşti”, a spus Adrian Ştef. El consideră că administraţia publică locală trebuie să dea un semnal că elitele din judeţ sunt sprijinite. “Nu întâmplător, am fost unul din susţinătorii proiectului privind înfiinţarea Centrului de Excelenţă de la Satu Mare. Pentru că judeţul Satu Mare are elevi şi profesori de excepţie. Orice ţară creşte mai ales cu contribuţia elitelor pe care le produce”, a afirmat Adrian Ştef.

 

 

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Paşi spre cultură

Asculta acest articol Din iniţiativa profesorului de limba franceză Alexandru Ianoş de la Colegiul Tehnic de Telecomunicaţii “Ion I.C. Brătianu”