Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

De anul viitor schiţele pentru întabularea terenurilor se vor suporta din bani europeni

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Monica-Ardelean-Prodan- director OCPI Satu Mare
Monica-Ardelean-Prodan- director OCPI Satu Mare

În prezent tarifele practicate de topografi au scăzut la 50-60% din cele anterioare

    Potrivit unui proiect de lege, onorariile experţilor cadastrali vor fi suportate din fonduri europene. Aceste sume vor fi incluse în structura exerciţiului financiar 2014-2020 pentru terenurile agricole şi forestiere din mediul rural.

După aproape 23 de ani de la apariţia Legii 18/1991 privind Fondul Funciar, încă mai este de lucru la punerile în posesie, întocmirea titlurilor de proprietate pentru anumite categorii de proprietari şi/sau moştenitori. Legea 165/2013 impune inventarierea situaţiei le zi privind aplicarea legilor proprietăţii funciare şi rezolvarea hotărârilor judecătoreşti definitive.

Probleme deosebite se înregistrează la nivel de judeţ în ceea ce priveşte întabularea terenurilor. Iată că potrivit unui proiect de lege, onorariile experţilor cadastrali vor fi suportate din fonduri europene.

Onorariile topografilor au început să scadă

Procentul scăzut de întabulări este mai mult decât evident la nivel de judeţ. Faptul ne-a fost confirmat de inginerul Liviu Creşpai, director adjunct al Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Satu Mare. Media întabulării terenurilor extravilane la nivel de judeţ nu depăşeşte 25-30%.

Mai multe citiţi în ediţia tipărită de luni, 3 martie, disponibilă la chioşcurile de ziare sau în ediţia electronică (abonament pdf).

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

ALEXANDRU CRISAN

La Muzeul de Artă s-a deschis expoziţia Retrospectiva Alexandru Crişan

Evenimentul expoziţional la care a participat lume bună din viaţa culturală a Sătmarului, a fost deschis de Liviu Marta, directorul Muzeului Judeţean Satu Mare, cel care, în câteva cuvinte a salutat artistul plastic, cel care a acceptat invitaţia, după zeci de ani, să expună pe simezele muzeului din oraşul de baştină, din locul unde se simte acasă, dar şi asistenţa. Rolul de moderator al evenimentului expoziţional de excepţie a fost preluat de poetul şi omul de cultură Dumitru Păcuraru, cel care s-a ocupat şi a realizat două volume care includ lucrări ale artistului plastic sătmărean Aurel Popp