Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

2013 – Anul European al Cetatenilor

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Viviane Reding, comisarul european pentru justitie si vicepresedinte al Comisiei Europene
Viviane Reding, comisarul european pentru justitie si vicepresedinte al Comisiei Europene

Pornind de la ideea ca 9 Mai este ziua Europei si aceasta zi ar trebui sa fie mai mult decat un prilej de sarbatoare pentru cetateni, Comisia Europeana invita cetatenii din toata Uniunea Europeana sa contribuie, incepand de maine, la stabilirea prioritatilor politice pentru urmatorii ani.    

Invitatia este lansata si pentru ca toti cetatenii sa modeleze viitorul Europei in cadrul celei mai ample consultari publice din istoria UE pe tema drepturilor cetatenilor.
Consultarea va fi deschisa timp de patru luni, pana la 9 septembrie, perioada in care cetatenii vor fi invitati sa se exprime cu privire la obstacolele cu care se confrunta in exercitarea drepturilor conferite de statutul de cetatean european, atunci cand calatoresc in Europa, voteaza, candideaza la alegeri sau fac cumparaturi online.
Acest exercitiu vine in intampinarea Anului european al cetatenilor, 2013. Raspunsurile primite din partea publicului vor contribui direct la stabilirea prioritatilor politice ale Comisiei si vor sta la baza raportului din 2013 privind cetatenia Uniunii, care va fi prezentat exact peste un an, si anume la 9 mai 2013.
Vicepresedintele Viviane Reding, primul comisar pentru cetatenie al UE a declarat pe marginea acestui subiect< “La douazeci de ani de la crearea cetateniei Uniunii in oraselul de frontiera Maastricht, trebuie sa dam un nou impuls proiectului european. Si vom face acest lucru cu sprijinul direct al cetatenilor nostri.

Uniunea Europeana exista datorita cetatenilor sai, iar obiectivul sau este de a servi interesele acestora. Oamenii asteapta din partea Europei rezultate concrete, iar Europa le ofera aceste rezultate prin reducerea tarifelor de roaming, imbunatatirea drepturilor victimelor infractionalitatii si facilitarea cumparaturilor online pentru consumatori.

Contributiile directe ale cetatenilor ne vor ajuta sa ne facem datoria in continuare si sa ne indeplinim misiunea chiar si mai bine in viitor. Va lansez tuturor invitatia de a ne acorda cateva minute si de a ne impartasi opinia dumneavoastra este vorba de drepturile si viitorul dumneavoastra”.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns