Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Noi procese câştigate de Sindicatul Învăţământ Preuniversitar Satu Mare

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ioan Dragan 2Seria proceselor câştigate în instanţă pentru membrii de sindicat reprezentaţi de Sindicatul Învăţământ Preuniversitar Satu Mare (SIP) Satu Mare continuă, ne informează Ioan Drăgan, preşedintele organizaţiei.


Chiar dacă a fost şi perioada de concedii şi în justiţie, procesele SIP în desfăşurare pe diverse speţe au avut câştig de cauză.
Astfel, au fost câştigate 39 de procese legate de dobânda legală pentru drepturile băneşti provenite din sentinţe civile din dosarele pe Legea 221 şi Legea 330. Pentru drepturile legate de cheltuielile de transport, conform Legii educaţiei naţionale (LEN) şi Instrucţiunea nr.2/17.02.2011 au fost câştigate încă două procese deschise la solicitarea sindicatelor SIP din Liceul Tehnologic ”UNIO” şi structura Şcoala Mădăras de la Liceul Tehnologic Ardud.
Potrivit liderului sindical, “în acest context, decontul navetei trebuie făcut conform legislaţiei pe prevederile art.105 (2) lit.f) din LEN nr.1/2011 şi Instrucţiunea nr. 2. Prevederile din Legea nr. 356/2013 a bugetului de stat pe 2014, nota din anexele 4 si 5, pe baza «economiilor înregistrate» de unităţi la cheltuieli cu bunuri şi servicii sunt complementare şi neaplicabile; unităţile nu au economii, ci dimpotrivă sunt subfinanţate şi cu deficit în proiecţia bugetară atât la fondul de salarii, cât mai ales la sumele necesare pentru plăţi sentinţe.
Solicităm şi pe această cale liderilor noştri din unităţile şcolare care nu au adus documentaţii pentru procesele în derulare şi procesele nou deschise, să urgenteze realizarea şi aducerea documentaţiei la sediul SIP”, încheie Ioan Drăgan.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

1 comentariu

  1. Sindicalistii astai se tot lauda cu procese castigate. Dar restul de transa din aceste sentinte care trebuia sa intre in luna iunie si care dansii spunea ca va intra, de ce nu a intrat nici pana azi? Pe fluturasul de salar de pe luna august si iulie nu apare nici o hotarare. Sa va fie rusine, mincinosilor.

Lasă un răspuns