Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

25 de persoane cu dizabilități, la cursuri de comunicare și dezvoltare personală în Livada

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Asociația Werdnig Hoffman din Carei a derulat în perioada 12- 15 august, la Livada, primul workshop din cele trei cuprinse în cadrul proiectului ”Cultura prin ochii oamenilor cu dizabilități”, susținut financiar de Consiliul Județean Satu Mare.

Pe durata a trei zile, 25 de persoane cu dizabilități, aparținători ai acestora și voluntari au luat parte la cursuri de comunicare, dezvoltare personală și de păstrare a identității culturale și promovarea acestora în rândul persoanelor care se confruntă cu astfel de probleme de sănătate.

Din datele prezentate de Robert Veres, președintele asociației, scopul principal al acestui proiect este acela de a crește gradul de implicare a persoanelor cu dizabilități în viața culturală prin adoptarea unui stil de viată pro-cultural de către acestea, implicit creșterea gradului de conștientizare a comunității în ceea ce privește necesitatea includerii persoanelor cu dizabilități in viața culturală.

Beneficiarii acestui proiect sunt 50 de persoane cu dizabilități, aparținători și voluntari din cadrul asociației.

Trei cursuri

Pe durata celor 3 zile cât a durat workshop-ul au fost derulate 3 cursuri.

Un curs activ de “Păstrare a identității culturale și promovarea acesteia în rândul persoanelor cu dizabilități”, prin care participanții au învățat despre cultura sătmăreană și și-au însușit deprinderi de viață independentă ca să poată participa activ la viața culturală. După acest curs, s-a continuat cu o sesiune de “Quiz- cultură generală și patrimoniu al județului Satu Mare”, prin care s-a evaluat nivelul de cunoștințe despre acest domeniu.

De asemenea, s-a derulat un curs de “Comunicare” prin care s-a înțeles, printre altele, exact modul în care putem să transmitem un mesaj de impact celor din comunitatea culturală și cursul de “Dezvoltare personală și profesională” ca să îmbunătățim modul de integrare în viața culturală cât și “creșterea” atât pe plan personal cât și pe plan profesional al persoanelor cu dizabilități în societate.

Pe durata acestor 3 zile au avut loc și activități interactive. Cu sprijinul Caiac Smile Satu Mare, fiecare membru al grupului a avut șansa de a se da cu caiacul pe lacul Pintea, din Livada, astfel contribuind la realizarea unuia din obiectivele proiectului și anume creșterea gradului de conștientizare a comunității în ceea ce privește necesitatea includerii persoanelor cu dizabilități în viața culturală.

“Persoanele cu dizabilități au avut șansa de a dezvolta prin această activitate o serie de deprinderi necesare unei participări active la viața culturală și de explorare a patrimoniului cultural natural al județului. Deprinderile însușite precum: abilitatea de evaluare a riscurilor, de luare și asumare a unei decizii, de ieșire din zona de comfort acoperă gama de deprinderi necesare însușirii unui stil de viață pro-cultural, acesta fiind și scopul workshop-ului “Pro-Culture Life Coaching” desfășurat în aceste zile” a precizat Robert Veres.

Asociația Werdnig Hoffman aduce calde mulțumiri tuturor celor care au susținut acest proiect și a făcut posibilă derularea lui în cele mai bune condiții.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns