Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

33 satmareni au ajuns la UPU Satu Mare din cauza muscaturilor de capusa

Sigla Informatia Zilei
Minivacanta de 1 mai pe care multi dintre satmareni au ales sa si-o petreaca la iarba verde nu s-a lasat fara urmari pentru unii dintre ei.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Minivacanta de 1 mai pe care multi dintre satmareni au ales sa si-o petreaca la iarba verde  nu s-a lasat fara urmari pentru unii dintre ei. 33 de persoane au ajuns de la picnic direct la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Judetean din cauza intepaturilor de capusa, 3 dintre ei fiind copii, a declarat purtatorul de cuvant al SJU Satu Mare, Constantin Demian. Majoritatea intepaturilor au fost localizate la nivelul membrelor inferioare sau la nivelul toracelui.

Datele de bilant ale unitatii de urgenta arata ca in perioada 27-29 aprilie, precum si in zilele de 30 aprilie si 1 mai, aproximativ 900 de persoane, din care 191 copii, au solicitat asistenta medicala in cadrul UPU Satu Mare.

Insolatie si arsuri de la soare

Zece persoane au solicitat asistenta medicala ca urmare a unor alergii provocate de intepaturi de albine sau alte insecte, iar alte 8, din care 3 copii, au ajuns la Urgenta cu insolatie si cu arsuri la nivelul epidermei, datorita expunerii prelungite la soare.
De altfel, in ultimele zile, tot mai multe  persoane, adulti si copii deopotriva  au ajuns pe sectia de Dermatologie  din cauza  arsurilor solare sau a fotodermatozelor.

Medicul dermatolog, Paula Mare face precizarea ca aceste arsuri solare pot sa fie extrem de periculoase deoarece pot sensibiliza pielea la diferite afectiuni cutanate (lupus eritematos, vitiligo etc). “In cursul zilei de marti, 1 mai, am consultat 3 pacienti cu arsuri solare si 2 copii cu fotodermatoza. Recomandarea medicului este de a evita razele directe ale soarelui si expunerea prelungita in intervalul orar 10 – 16 si o protectie adecvata a pielii prin aplicarea unei creme  cu factor de protectie ridicat, peste 25.

In aceeasi perioada, 9 persoane au ajus la UPU in starea avansata de ebrietate, alte 8 dupa ce au fost victime ale unor accidente rutiere si 3 dupa ce au fost agresate. De asemenea, condica urgentelor consemneaza 8 cazuri, 6 adulti si 2 copii in varsta de 4 ani care au solicitat si au primit ingrijiri medicale dupa ce au fost muscate de caini.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns