Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

CONCURS INTERNAȚIONAL

36 de eleve din România merg în semifinalele competiției internaționale Technovation Girls

36 de eleve din România merg în semifinalele competiției internaționale Technovation Girls
Cea de-a șaptea ediție a competiției naționale Technovation Girls, menită să susțină elevele cu vârste între 8 și 18 ani să devină antreprenoare și lideri în domeniul tehnologiei, ....
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

…. s-a soldat cu desemnarea a nu mai puțin de nouă echipe câștigătoare, care vor merge în semifinalele competiției internaționale cu același nume, potrivit unui comunicat al organizatorului Asociația Adfaber.

Cele nouă echipe formate din 36 de eleve au avut de dezvoltat, pentru a lua parte la competiție, o aplicație de mobil sau un prototip ce folosește inteligența artificială, pentru a rezolva o problemă reală din comunitatea lor.

 

 

Potrivit comunicatului, la acest program interanțional gratuit, anual, se înscriu sute de eleve din întreaga lume. „Cu sprijinul mentorilor voluntari, profesorilor și părinților și folosind materialele pus la dispoziție, fetele învață să dezvolte soluții tehnologice care abordează și rezolvă probleme din lumea reală”, arată Adfaber.

Potrivit asociației, peste 1000 de eleve din România au dezvoltat asemenea aplicații – cel mai mare număr de eleve participante înregistrat de până acum.

 

 

Printre premierele de anul acesta: Pentru prima dată echipe de eleve de gimnaziu au participat la Regional Pitch Live și și-au susținut proiectele. Prima Echipa Internațională – eleve din România au făcut echipă cu eleve din  Pakistan, Polonia și Maroc . Cele mai mici participante de până acum – eleve cu vârsta de doar 9 ani.

 

CITEȘTE ȘI:

 

Echipa Colegiului Național Mihai Eminescu, Premiul II la Concursul Național de Inovație Tehnică & IT DaVinci

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns