Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

DSVSA BIHOR

5 noi focare de pestă porcină, în Bihor

5 noi focare de pestă porcină, în Bihor
Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Bihor a informat, luni, că în ultima lună în judeţ au fost declarate cinci focare noi de pestă porcină africană (PPA) ...
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

….. la porcii domestici, în prezent fiind active opt focare de boală. Potrivit comunicatului DSVSA, noile focare au fost declarate în baza buletinelor de analiză emise de Laboratoare naţionale acreditate, fiind afectate localităţile Ciocaia, Săcuieni şi Sânicolaul de munte (aparţinând de oraşul Săcuieni), Cheşereu (comuna Cherechiu), Tarcea şi Galoşpetreu (comuna Tarcea), Cordău (comuna Sânmartin) şi Hidişelu de jos (comuna Hidişelu de sus).

 

“În localităţile afectate, specialiştii din cadrul DSVSA Bihor au luat imediat, conform procedurilor specifice, măsuri privind punerea sub supraveghere sanitară veterinară a exploataţiilor afectate, impunerea de restricţii de mişcare, efectuarea dezinfecţiei în exploataţii, a spaţiilor de cazare ale porcilor, a aleilor, a perimetrelor, a ustensilelor şi a obiectelor potenţial contaminate”, se arată în comunicat.

 

CITEȘTE ȘI:

 

În prezent sunt stinse toate focarele de Pestă Porcină Africană din județul Satu Mare la porcul domestic

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns