Image 1
Image 2

5 preşedinţi de consilii judeţene au semnat un proiect pentru interconectarea bazelor de date

5 preşedinţi de consilii judeţene au semnat un proiect pentru interconectarea bazelor de date
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

5 preşedinţi de consilii judeţene au semnat un proiect pentru interconectarea bazelor de date

În prezenţa ministrului Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Ioan Marcel Boloş, 5 preşedinţi de consilii judeţene au semnat vineri, 3 februarie, „Acordul de parteneriat privind realizarea Cloud-ului Regional Nord-Vest”. Documentul a fost semnat de Pataki Csaba, preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Ilie Bolojan (CJ Bihor), Ionel Bogdan (CJ Maramureş), Emil Radu Moldovan (CJ Bistriţa-Năsăud), Dinu Iancu Sălăjanu (CJ Sălaj), respectiv Ionel Sorin Bălan, directorul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale.

Cloud-ul Regional va asigura comunicarea între bazele de date ale fiecărei instituţii publice din judeţele partenere, va creşte atât calitatea serviciilor publice cât şi accesibilitatea serviciilor de e-guvernare.

Peste 2,7 milioane de cetăţeni din Nord-Vestul României vor avea acces la serviciile oferite de instituţiile publice, fără a mai fi necesar să se deplaseze la instituţii sau să stea la coadă la ghişee.

De aceste beneficii se vor bucura nu doar locuitorii judeţului Satu Mare, ci şi cetăţenii stabiliţi în diaspora. Aceştia vor putea să obţină online documentele de care au nevoie de la instituţiile publice, fără a mai trebui să vină în ţară pentru a-şi procura aceste documente.

Proiectul are o valoare de 60 de milioane de euro, finanţarea fiind asigurată din fonduri europene prin Programul Regional Nord-Vest. 30 de milioane de euro sunt pentru partea de Cloud Regional, restul – pentru realizarea părţii de software.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

CONSUM DE APĂ ÎN SATU MARE

Se bea mai puţină apă de la robinet

Aflat zilele trecute la Informaţia TV, dr. ing. Ioan Leitner, managerul general al Apaserv Satu Mare, furnizorul regional de servicii de apă şi canalizare, la solicitarea noastră, a prezentat câteva aspecte referitoare la aceste servicii prestate pentru majoritatea locuitorilor judeţului.

Și-a pus bebelușul de 9 ani la volanul bolidul pe drumurile publice. Poliția a sesizat Protecția Copilului

EXCLUSIV VIDEO - Mămică inconștientă!

Și-a pus bebelușul de 9 luni la volanul bolidul pe drumurile publice. Poliția a sesizat Protecția Copilului

Pur și simplu nu avem cuvinte. Inconștiență dusă la extrem de o tânără mămică din Borșa, Maramureș. Femeia și-a publicat pe rețeaua de socializare, la secțiunea story, un video filmat cel mai probabil de soț, cum își ținea bebelușul de 9 luni în brațe, cu mâinile pe volanul autoturismului pe care-l conducea pe drumurile publice!