Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

52 de persoane au încercat să treacă ilegal prin Vama Petea! Şoferii, arestaţi

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

În data de 22.03.2023, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Petea au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii migraţiei ilegale. Astfel, în jurul orei 01.00, în proximitatea Punctului de Trecere a Frontierei Petea, poliţiştii de frontieră au depistat două autoutilitare, înmatriculate în România.

Una dintre ele era condusă de un cetăţean român în vârstă de 29 de ani, din judeţul Argeş, fiind însoţit de un concetăţean în vârstă de 18 ani, din acelaşi judeţ. La solicitarea poliţiştilor, şoferul, care a declarat că transportă marfă spre Polonia, a deschis compartimentul de marfă al maşinii, în interiorul căruia se aflau 30 de cetăţeni străini.

Cea de-a doua autoutilitară era condusă de un cetăţean român în vârstă de 20 de ani, tot din judeţul Argeş, care a prezentat poliţiştilor de frontieră documente conform cărora ar transporta marfă tot în Polonia. Însă nici în acest caz maşina nu era încărcată cu bunuri, în interior aflându-se 22 de cetăţeni străini.

Dat fiind numărul mare de migraţi, a fost nevoie de implicarea poliţiştilor din subunităţile sătmărene ale Poliţiei de Frontieră pentru desfăşurarea cercetărilor care se impun în astfel de cazuri.

În urma verificărilor desfăşurate la sediul STPF Satu Mare, poliţiştii de frontieră au stabilit că 51 dintre ei sunt cetăţeni din Bangladesh, iar unul din Egipt, au vârste cuprinse între 19 şi 48 de ani şi toţi au intrat legal în România, având premise de muncă. Cetăţenii străini intenţionau să ajungă în state din vestul Europei (Italia şi Germania), dar pentru că nu deţineau documente legale în acest sens, au încercat să iasă ilegal din ţara noastră.

Cei trei cetăţeni români au declarat că pentru transportul migranţilor urmau să primească sume de bani cuprinse între 1.000 şi 3.000 euro.

Cei 52 de cetăţeni străini sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca la final să fie dispuse măsurile legale care se impun.

De asemenea, cei trei cetăţeni români sunt cercetaţi, sub coordonarea procurorului din Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi. În cursul zilei de ieri, aceştia au fost prezentaţi judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Satu Mare, care a admis propunerea procurorului de caz, iar cei trei cetăţeni români au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns