Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

61% dintre români nu se implică deloc în activităţi sportive

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Cel mai recent sondaj realizat de Asociaţia pentru Promovarea Asigurărilor arată că jumătate dintre români consideră că nu au un stil de viaţă sănătos, iar 98% dintre ei vor să facă schimbări în acest sens.

Sondajul a fost realizat online, fiind chestionaţi 3.075 de români. Cercetarea reprezintă prima etapă a campaniei naţionale de informare intitulată “Totul despre asigurările de sănătate”.

Principalele concluzii ale cercetării scot în evidenţă faptul că doar 12% dintre români fac sport zilnic, în vreme ce 61% nu se implică deloc în activităţi sportive. De asemenea, 24% dintre români, unul din patru, nu includ fructe în dieta zilnică, iar 49% nu includ legume crude în dieta de zi cu zi, adică unul din doi români. Se pare că 42% din participanţii la sondaj sunt dispuşi să plătească cu 10% mai mult pentru un produs alimentar pe care îl consideră de o calitate mai bună. Întrebaţi ce anume şi-ar dori să schimbe în stilul lor de viaţă, pentru a adopta unul mai sănătos, 41% au spus că şi-ar dori o dietă mai sănătoasă, 19% ar vrea să facă mai mult sport, 32% ar avea nevoie de mai mult timp pentru ei şi pentru relaxare, iar 2% au spus că nu îşi doresc un stil de viaţă sănătos.

La români nu mai ţine zicala “mersul pe jos face piciorul frumos”

Aşa cum notam în rândurile de mai sus, 12% din participanţii la sondajul realizat de Asociaţia pentru Promovarea Asigurărilor au declarat că includ zilnic în programul lor activităţi sportive, 10% fac sport mai puţin de o dată pe săptămână, în timp ce 8% o dată sau de două ori pe săptămână. 61% nu se implică deloc în activităţi sportive. Deşi se spune că mersul pe jos face piciorul frumos, puţini sunt şi românii care merg pe jos: 37% merg zilnic între 1 şi 3 km pe jos, 29% merg mai puţin de un kilometru pe zi.

Se monitorizează greutatea pentru slăbire

La întrebarea “cât de des consumaţi alimente de tip fast food sau semipreparate?”, 35% au spus că foarte rar, cel mult de trei ori pe an, în timp ce 32% au spus că o fac rar, o dată pe lună. 19% dintre români au declarat că nu consumă deloc astfel de produse alimentare. Legat de numărul de calorii consumate zilnic, 89% dintre români spun că nu ţin evidenţa caloriilor pe care le consumă. Dintre românii care îşi numără caloriile, 58% spun că o fac pentru a-şi monitoriza greutatea ca să slăbească, 10% pentru a creşte masa musculară şi 6% pentru că vor să ia în greutate.

2 din 3 români citesc etichetele produselor alimentare

Din sondaj reiese că românii sunt dispuşi să plătească mai mult pentru un produs alimentar pe care îl consideră de o calitate mai bună. 42% ar fi dispuşi să achite cu până la 10% mai mult, 26% chiar cu 50% mai mult, iar 17% spun că ar plăti şi cu 100% mai mult pentru un produs mai bun din punct de vedere calitativ. 15% din români spun că nu ar fi dispuşi să dea bani în plus pentru un aliment de calitate mai bună. Şi fiindcă am ajuns la produse, iată că 59% dintre români declară că citesc etichetele atunci când cumpără un produs alimentar, adică 2 din 3 persoane fac asta. 44% din participanţii la sondaj spun că li se întâmplă des să renunţe la a mai cumpăra produsul după citirea informaţiilor de pe etichetă.

Sondajul realizat online a cuprins un eşantion format din 3.075 de respondenţi din care 61% femei şi 39% bărbaţi.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

La Mulți Ani, Tiberiu Csik!

Asculta acest articol Tiberiu Csik este unul dintre oamenii care a făcut istorie în fotbalul național și cel sătmărean. Produs

Ajutor pentru Attila Mandi

Asculta acest articol Attila Mandi a fost un nume de referință în fotbalul județean. A fost jucător activ vreme de