
Unul dintre avantajele cazării la hotel este micul dejun bogat și variat servit în fiecare dimineață. Nimic nu se compară cu un bufet plin de preparate apetisante. Totuși, este important să fii atent la ce alegi să pui în farfurie, deoarece anumite alimente de la micul dejun pot reprezenta un risc, mai ales când ești departe de casă.
De la bacterii și germeni proveniți de la alți oaspeți, până la preparate care, produse în cantități mari, își pierd calitatea, am făcut o listă cu cele mai periculoase sau dezamăgitoare alimente pe care e bine să le eviți la hotel, indiferent de numărul de stele.
1. Salata de fructe
Fructele sunt, în general, o alegere sănătoasă, dar la hotel pot fi un pericol dacă nu sunt spălate corect. Salata de fructe este ușor de contaminat cu bacterii și germeni, mai ales când este pregătită în cantități mari. Pepenii galbeni sunt un exemplu de fructe cu risc, deoarece coaja necurățată poate transfera bacterii în interior.
2. Ouăle
Ouăle care nu sunt păstrate la o temperatură adecvată pot fi un pericol. Dacă acestea nu sunt ținute calde pe bufet, pot dezvolta bacterii dăunătoare. FDA recomandă să nu lăsați mâncărurile cu ouă în afara frigiderului mai mult de două ore (sau o oră dacă e foarte cald).
3. Carnea gătită
La fel ca ouăle, carnea gătită trebuie păstrată la cald pentru a evita proliferarea bacteriilor. Bufetele pot expune carnea la temperaturi nesigure dacă sunt pregătite cu mult timp înainte. Cel mai sigur este să eviți carnea dacă nu ești sigur că a fost ținută corespunzător.
4. Cartofii prăjiți
Celebrul bucătar Anthony Bourdain considera că cartofii prăjiți la bufet sunt adesea dezamăgitori, fiind adesea reîncălziți și necrocanți. Evită-i dacă vrei un mic dejun gustos.
5. Cerealele
Multe cereale de la hotel conțin cantități mari de zahăr adăugat, ceea ce poate duce la creșteri bruște ale glicemiei și senzații rapide de foame. Dacă există granola cu nuci și semințe, aceasta este o opțiune mai sănătoasă.
6. Gemurile și sosurile
Acestea pot fi focare de contaminare încrucișată, deoarece sunt puse la dispoziție în recipiente deschise și folosite de mulți oaspeți. De aceea, pachețelele individuale sunt mult mai sigure.
7. Laptele și sucurile
Laptele sau sucurile lăsate în afara frigiderului pot deveni periculoase. Sucurile proaspete, nepasteurizate, prezintă riscuri mai mari, în timp ce sucurile ambalate sunt, în general, sigure.
8. Preparatele fără ustensile
Dacă mâncarea este servită fără ustensile și oaspeții se servesc cu mâna, riscul de contaminare cu germeni crește considerabil. Spală-te pe mâini frecvent și folosește întotdeauna ustensile.
Fii primul care comentează