Image 1
Image 2

800 de tineri din județul Satu Mare au vestit prin colinde Nașterea Mântuitorului

Aproximativ  800 de copii din cuprinsul județului au participat miercuri, 13 decembrie 2023, la prima ediție a concursului traditional de colinde ”Nașterea Pruncului Iisus Hristos vestită prin glasul tinerilor”.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Evenimentul a avut loc la Catedrala Ortodoxă „Adormirea Maicii Domnului” din Satu Mare fiind un proiect educational județean organizat și coordonat de Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare în colaborare cu Episcopia Ortodoxă a Maramureșului și Sătmarului.

 

În debutul manifestării au avut loc câteva luări de cuvânt din partea Preasfințitului Părinte, Timotei Sătmăreanul, arhiereu vicar al Episcopiei Ortodoxe a Maramureșului și Sătmarului, inpectorului școlar general, prof. Anișoara Boitor și a inspectorului de Religie, părintele prof.  Radu Pop.

 

Prima ediție a concursului s-a bucurat de participarea a sute de elevi de nivel primar, gimnazial și liceal din învățământul preuniversitar sătmărean cuprinși în 33 de grupuri de colindători și 50 de cadre didactice, profesori de religie din municipiu și județ.

 

În fruntea listei premianților s-a aflat Colegiul Național ”Doamna Stanca” care a obținut premiul I.

 

Colindătorii au adus în biserică tradiții și obiceiuri de Crăciun din zonele folclorice ale județului, au arătat preocuparea pentru păstrarea tezaurului inestimabil care definește acest colț de țară și dorința de a duce mai departe valorile care ne definesc. Trăirea lor a fost sinceră, plină de iubire și bucurie a vestirii Nașterii Domnului, evoluția lor fiind apreciată prin ropote de aplauze din partea audienței. De asemenea, aportul dascălilor nu poate fi trecut cu vederea fiind apreciată grija de a le transmite tinerilor respectul și dragostea pentru credința strămoșească.

 

Nu în ultimul rând se cuvine a fi remarcată preocuparea gazdelor, a preoților și consiliului parohial de la Catedrala Adormirea Maicii Domnului din Satu Mare pentru desfășurarea concursului în cele mai bune condiții.

 

CITEȘTE ȘI:

 

Colindători din Codru și Oaș la Universitatea Babeș-Bolyai

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Elevii școlii gimnaziale „Viorel Sălăgean” Beltiug în lumea cărților la Biblioteca Județeană Satu Mare

Elevii școlii gimnaziale „Viorel Sălăgean” Beltiug în lumea cărților la Biblioteca Județeană Satu Mare

Elevii clasei a IV-a de la Școala Gimnazială „Viorel Sălăgean” Beltiug, însoțiți de doamna învățătoare Cimpoieș Roxana și Maria Jurchiș, au descoperit magia lecturii și pasiunea pentru cărți într-o vizită inspirațională la biblioteca județeană Satu Mare, unde au fost inițiați în tainele bibliofiliei și au fost răsplătiți cu insigna iubitorilor de cărți.