Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)
Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Daca intreg scandalul din jurul PDL s-ar derula in zona USL, ca intotdeauna, s-ar spune ca puterea manipuleaza mass media pentru a sustrage atentia opiniei publice de la adevarate probleme din tara. Si care ar fi aceste probleme acum? Evident, cele legate de vanzarile ultimelor rezerve naturale ramase in patrimoniul national. Specialistii spun ca pe bani marunti. Intr-un fel, Frunzaverde tine spatele acestor afaceri despre care se va scrie multa vreme de aici inainte.

Aceste privatizari vor atarna ca o piatra de moara legata de picioarele PDL. Rosia Montana, zacamintele de cupru de la Abrud, gazele de sist, energia electrica se adauga privatizarilor subevaluate din timpul Guvernului Nastase. Am ramas fara banci cu capital de stat, fara rezervele de petrol si gaze. Daca mai adaugam afacerea “baietilor destepti” care iau energie electrica ieftina si o vand scump, avem in fata tabloul sumbru al unei tari devalizate de fiii sai iresponsabili.

Pe sfarsit de mandat cam toate guvernele procedeaza la fel. Vor cu tot dinadinsul sa lase in urma praf si pulbere.  Fiecare guvern se straduieste sa lase vistieria goala. Iar creditele care vor fi platite de guvernul urmator, ca si cum ar fi vorba despre o alta tara, ca si cum nu cetatenii trebuie sa le ramburseze, ci adversarii lor politici.  Cererea  adresata premierului Ungureanu de a aloca bani din fondul de rezerva a guvernului primarilor PDL este un exemplu in acest sens.

Daca refuzul premierului de a onora cererea PDL este remarcabila, nu acelasi lucru se poate spune despre contractele de privatizare  a resurselor naturale pe care le semneaza. Acestea se vor intoarce impotriva lui. Un politician care isi propune sa ajunga in varful piramidei puterii nu-si poate incepe cariera vanzand bunurile tarii.  Contractele dubioase se semneaza la sfarsitul mandatului.   Iata ca PDL si-a gasit omul care sa scoata castanele fierbinti in locul lor. Acesta este premierul independent Mihai Razvan Ungureanu. El se profileaza pe scena anului 2012 ca un politician de cupru.

Ramanand in zona puterii politicianul de aur este si in controversatul an electoral tot Traian Basescu. Cine este politicianul de argint din zona puterii? Pot candida pentru acest titlu Emil Boc, Elena Udrea, dar si Vasile Blaga. Ne referim, desigur, la medaliatii din zona puterii.

Vasile Blaga declara ca 2012 va fi anul electoral cel mai greu pentru PDL. Presedintele Senatului avea in vedere cazul Frunzaverde, dar ca politician experimentat, lua in calcul si dezavantajul de a avea un prim ministru care nu are nicio obligatie sa traga la caruta PDL. Si chiar daca s-ar lasa inhamat, in ce directie sa traga? Dupa ce au fost bine ascunse ani de zile, au iesit la suprafata frictiunile dintre diversele persoane.

Blaga ii critica pe presedintele Emil Boc si pe secretarul general Ioan Oltean. Cezar Preda ataca nu doar conducerea, ci si pe premierul Ungureanu. Visan il ataca pe Preda. Primul ministru este atacat si de liderul grupului de parlamentari PDL. Falca zice ca are oferte din partea PNL. Si acestea sunt doar cateva din multiplele fracturi a unitatii atat de clamate.

Privatizari dubioase in prag de alegeri, certuri, scandaluri, dispute. Acuzatii de coruptie, plecari din partid. PDL intra in campanie electorala pe usa din spate, pe cea trantita in nas de premierul Ungureanu.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns