Mai demult, supa de vin a fost o mancare specifica societatii inalte, nelipsita la petrecerile si mesele festive aristocratice.
Ingrediente:
– 500 ml de vin alb dulce (eventual demidulce),
– 300 ml de vin rose (dar se poate folosi doar vin alb),
– 5 galbenusuri de oua,
– 100 g de zahar,
– o lamaie,
– 150-200 ml de smantana dulce,
– 5 bucati de cuisoare,
– 3-4 batoane de scortisoare,
– cateva boace de struguri sau 100 g de stafide albe,
– un pliculet de vanilie (nu este obligatoriu),
– foarte putina sare.
Mod de preparare:
Cu ajutorul unui tel se amesteca 500 ml de vin si 3 galbenusuri, iar restul de vin, cu 150 ml de apa, coaja rasa de lamaie, cu scortisoarele, cuisoarele si zaharul se pun la fiert, apoi se adauga vinul amesteca cu galbenusuri si sarea. Celalalte doua galbenusuri se amesteca cu smantana dulce si cu zharul vanilat (daca se foloseste) si se adauga la supa dupa ce aceasta a fost luata de pe foc. Daca folosim stafide in loc de struguri, acestea se pot adaua la supa fierbinte. Se serveste rece, ornata cu boabele de struguri, frunze de menta, frisca sau eventual toping cu gust de struguri.
Fii primul care comentează