Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Satu Mare – Crescatorii de oi nu se grabesc sa-si vanda mieii

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
In anul 2011, de Paste macelarii au taiat la Satu Mare aproape 1.000 de miei
In anul 2011, de Paste macelarii au taiat la Satu Mare aproape 1.000 de miei

    Targul de tara de la Beltiug a deschis oferta de Paste din acest an a mieilor si iezilor. Potrivit unor informatii obtinute, fermieri din comuna, dar si din localitatile invecinate au oferit spre vanzare miei si iezi la pretul de 13 lei kilogramul in viu. Am aflat ca nu s-au inghesuit cumparatorii.

Au preferat sa astepte sfarsitul de saptamana in speranta unui pret mai bun. Nici in sectorul rezervat viteilor n-a fost mare inghesuiala. Carnea de vitel ar urma sa coste aproape  20 de lei, pret similar cu cea de miel, care este traditionala de sarbatori.

Joi, 5 aprilie s-a deschis punctul de sacrificare a mieilor si a iezilor in Satu Mare, sub control sanitar veterinar. Cumparatori, dar si oameni curiosi asteptau sosirea oierilor cu tinerele animale. Pana in jurul orei 10 si 30 de minute oferta de miei si iezi a lipsit. Doctorul veterinar Vasile Maries, aflat la datorie a pus lipsa mieilor pe intarzierea fermierilor in procurarea crotaliilor si in crotaliere.

La Piata de Vechituri, locul unde este amplasat la Satu Mare punctul de sacrificare a mieilor, 16 macelari asteptau sa munceasca. Am aflat ca jupuirea unui miel va fi taxata cu 25 de lei, iar a unui ied cu 30 de lei. Sumele includ si asomarea, care costa 3 lei.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns