Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Minori satmareni, prinsi tot mai des la furat

Sigla Informatia Zilei
Si la acest final de saptamana politistii satmareni s-au confruntat cu o serie de furturi. Unii dintre autorii acestor furturi sunt minori. O parte dintre minori au furat tigari si bauturi alcoolice.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Si la acest final de saptamana politistii satmareni s-au confruntat cu o serie de furturi. Unii dintre autorii acestor furturi sunt minori. O parte dintre minori au furat tigari si bauturi alcoolice.

 

Un elev de 15 ani din Sanislau i-a furat colegului sau telefonul mobil in valoare de 150 lei. Bunul a fost recuperat, insa minorul este cercetat de politistii Sectiei 5 Petresti Politie Rurala pentru comiterea infractiunii de furt.

Alt minor, de aceasta data in varsta de 17 ani, a fost prins la scurt timp de la comiterea unui furt. In urma investigatiilor efectuate s-a stabilit ca tanarul a patruns in incinta unui bar din localitatea Turt, profitand de faptul ca unul dintre geamuri a fost uitat deschis si a sustras bauturi alcoolice si tigari in valoare de 400 lei.

Alti doi minori au mers la furat cu persoane majore. La Ardud, politistii de siguranta publica i-au identificat pe Arpad S., de 26 de ani si Melinda L., de 29 de ani, care au furat impreuna cu G.B., de 16 ani, bunuri in valoare de 1500 lei din gospodaria unui localnic. Prejudiciul a fost recuperat integral si in acest caz.

Un minor de 16 ani, din Livada si Vincze V., de 35 de ani, din Turulung au patruns prin efractie, pe timp de nopate, in locuinta unei femei de 54 de ani din Draguseni si au sustras bauturi alcoolice.

Politistii Sectiei 6 Tasnad Politie Rurala au fost sesizati prin plangere penala cu privire la comiterea unei infractiuni de furt, constannd in sustragerea ferestrelor si a usii metalice de acces in casa de vinificatie situata in comuna Sacaseni, in locul cunoscut sub denumirea de “Ses Gyar”.

Politistii i-au identificat pe principalii suspecti in acest caz, doi localnici din Sacaseni, Cosmin S., de 26 de ani si Ioan S., de 28 de ani, care au predat bunurile sustrase la un punct de colectare a fierului vechi din Tasnad, obtinand astfel suma de 176 lei. Prejudiciul cauzat de suspecti a fost insa evaluat de proprietarul pagubit la suma de 1500 lei, fiind distrus si zidul in urma dislocarii ferestrelor.

In contextul aglomeratiei specifice acestei perioade de sarbatoare, au existat si persoane care au speculat orice neatentie a cumparatorilor ori a vazatorilor, sustragand sume de bani sau produse din diferite magazine.

Spre exemplu, vineri, 6 aprilie, la ora 15 si 30 de minute, a fost inregistrat un apel 112, prin care Politia a fost sesizata cu privire la comiterea unui furt dintr-un magazin de comercializare a bauturilor alcoolice, amplasat in municipiu. Politistii de investigatii criminale au reusit in scurt timp depistarea suspectului, un satmarean de 41 de ani, Alexandru H., ce a distras atentia vanzatoarei si a sustras suma de 570 lei.

Si in Tasnad, o femeie de 86 de ani a reclamat Politiei ca i-a fost sustras portofelul uitat pe raftul de depozitare a bagajelor dintr-un magazin alimentar. De indata s-au deplasat la fata locului politisti de investigatii criminale, stabilindu-se ca bunul a fost sustras de o alta localnica, Elisabeta K., de 40 de ani, aflata de asemenea, la cumparaturi in respectivul magazin. Suspecta a gasit portofelul pe raft, l-a acoperit cu propriile bagaje iar la plecare si l-a insusit fara drept. De indata ce a gasit un loc mai retras, femeia a verificat continutul portmoneului, a furat banii, suma de 70 lei, abandonand bunul.

Partea vatamata a reintrat in posesia sumei ce i-a fost sustrasa, iar suspecta este cercetata pentru furt calificat.

Tot la Tasnad, o femeie de 55 de ani, Gyongyike D., a fost depistata de angajatii unui magazin in timp ce incerca sa treaca de casa de marcat, avand asupra sa mai multe produse alimentare pe care nu le-a achitat.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns