Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Legea privind votul obligatoriu a trecut tacit la Senat

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

“Votul este obligatoriu pentru toti cetatenii romani cu drept de vot”, scrie intr-un proiect de lege depus in 2011 de deputatii Tudor Ciuhodaru (UNPR, fost PSD si PC) si Mircia Giurgiu (independent, fost PDL), care prevede ca cei care nu isi exercita dreptul de vot sa fie amendati cu 1.000 de lei.

Proiectul a fost aprobat tacit de Senat, printre alte zeci de legi, din lipsa de cvorum, si a ajuns in dezbaterea Camerei Deputatilor, care este forul decizional, scrie Gandul. Intr-un punct de vedere trimis senatorilor, Guvernul reaminteste ca aceasta lege contravine Constitutiei Romaniei, unde se arata ca votul este un drept al cetatenilor, nu si o obligatie.

Cei doi deputati au propus ca cei care nu se prezinta la vot sa fie amendati, in prima faza, cu 1.000 de lei. Apoi, la a doua abatere, o noua amenda si restrictionarea accesului la facilitati fiscale, ajutoare si indemnizatii acordate de statul roman. La a treia abatere, amenda se aplica din nou, doar ca acum romanul care nu voteaza va primi interdictie sa mai voteze vreodata.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns