Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Sindicalistii Sanitas picheteaza Ministerul Sanatatii timp de 10 zile

Sigla Informatia Zilei
Timp de 10 zile, sindicalistii Sanitas picheteaza Ministerul Sanatatii
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Timp de 10 zile, sindicalistii Sanitas picheteaza Ministerul Sanatatii, respectiv din 7 pana in 18 mai.  De asemenea, ei anunta ample actiuni de protest, mergand pana la greva generala, daca organizatia  nu va fi consultata in legatura cu noul proiect al Legii Sanatatii, a anuntat, marti, 24 aprilie, Leonard Parascu, presedintele federatiei. In intervalul mentionat, Federatia Sanitas va picheta Ministerul Sanatatii, timp de 2 ore, in fiecare zi, actiuni la care vor participa membrii organizatiei din toata tara. Federatia estimeaza ca in fiecare zi vor fi minimum 50 si maximum 200 de persoane care vor protesta in fiecare zi in fata Ministerului Sanatatii

Sindicalistii Sanitas intentioneazaca din 25 mai sa declanseze alte actiuni de protest, respectiv un miting de  amploare in Capitala la care sa participe 10.000 de oameni din toata tara, inclusiv si greva generala.

Totodata, din 2 mai si pana in 7 iunie, o caravana Sanitas va circula prin toata tara pentru a discuta cu membri ai federatiei, dar si cu oameni de peste tot despre noul proiect legislativ. In opinia presedintelui federatiei Sanitas, legea sanatatii trebuie sa aiba un caracter social, sa fie “o lege sociala si pentru cei 65% dintr romanii care abia traiesc de la o zi la alta”.

Nu in ultimul rand Sanitas declaranseaza, incepand de miercuri, o campanie de strangere de semnaturi pentru respingerea proiectului Legii sanatatii in forma actuala. in actiunea de strangere de semnaturi vor fi cooptati si pensionarii. “Campania va avea loc in spitale, in spatii publice, in parcuri”, a spus presedintele Federatiei Sanitas, intr-o conferinta de presa.

Liderii Federatiei Sanitas cer Ministerului Sanatatii o intalnire de urgenta pentru a explica punctul lor de vedere in cazul proiectului noii Legi a sanatatii. Sindicalistii se declara impotriva noii legi, in care nu se regaseste aproape 70 la suta din populatia Romaniei si al carei scop este in principal privatizarea sanatatii.

Federatia cere totodata revenirea la salarizarea din iunie 2010, deblocarea de urgenta a posturilor vacante din sistem si eliminarea limitei de 70 la suta din bugetul unitatii sanitare privind cheltuielile de personal, aceasta din urma in conditiile in care 70 la suta din spitalele din Romania depasesc acest procent.

Sindicalistii Sanitas sustin ca in sistem este un deficit de 50.000 de posturi si cer deblocarea macar a jumatate dintre acestea.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns