Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Satu Mare – Elevi din patru tari participa la Olimpiada de limba maghiara

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Elevii participanti la Olimpiada
Elevii participanti la Olimpiada

Din judet participa un elev de la Liceul Teoretic Carei

Zilele acestea, la Satu Mare se desfasoara Olimpiada internationala de limba, literatura si cultura maghiara “Apaczai Csere Janos” pentru clasele VII-XII.

 

Potrivit relatarii inspectoarei Gyongyi Gal, la competitie participa elevi laureati ai premiilor I, II si III la olimpiadele nationale din Ungaria, Ucraina, Serbia si Romania – judetele Covasna, Mures, Harghita, Bistrita, Maramures, Salaj si Satu Mare. Din judetul Satu Mare participa un elev de la Liceul Teoretic Carei.

 Comisia de organizare

Gal Gyongyi, inspector scolar
Gal Gyongyi, inspector scolar

 Comisia judeteana de organizare a olimpiadei are urmatoarea componenta: presedinte – Szasz Piroska, inspector scolar general adjunct: presedinte executiv – Gal Gyongyi, inspector scolar de specialitate: vicepresedinte – Szilagyi Eva, directoarea Liceului Teologic Reformat: secretar – Pataki Eniko, Colegiul National Kolcsey Ferenc. De asemenea, mai cuprinde 21 de membri de la Inspectoratul Scolar Judetean si din mai multe scoli ale judetului.

De asemenea, prin decizie ministeriala, a fost numita o comisie compusa din 13 persoane din Minsterul Educatiei, inspectorate scolare judetene, Muzeul Judetean si din mai multe scoli din tara si strainatate.

Concursul se desfasoara pe trei sectiuni: proba scrisa din literatura maghiara (cu tematica legata de valorile locale: Petofi Sandor, Silagyi Domokos, Kolcsey Ferenc); concursuri alternative (concursuri de recitare, concursuri pe echipe cu dramatizare din literatura perioadei curutilor, concursuri de creativitate si jocuri). Elevii sunt organizati pe grupe de varsta: clasele VII-VIII; IX-X si XI-XII.

 In afara competitiei, elevii participa la un program de excursii in judet si la manifestari cultural-artistice (teatru scolar, dansuri populare, club cinematografic, activitati alternative, activitati mestesugaresti, concert sustinut de formatia muzicala a elevilor de la Colegiul National Kolcsey Ferenc). In cursul zilei de sambata va avea loc incheierea actiunii odata cu festivitatea de premiere de la Grup Scolar Teologic Romano-Catolic Ham Janos din Satu Mare. Participantii vor pleca duminica dimineata.

Cheltuielile sunt suportate de Consiliul Judetean Satu Mare.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns