Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Sectia de oftalmologie deruleaza un screening in randul satmarenilor bolnavi de diabet

Sigla Informatia Zilei
Sectia de Oftalmologie a Spitalului Judetean de Urgenta Satu Mare deruleaza un program de screening oftalmologic a persoanelor cu diabet
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Sectia de Oftalmologie a Spitalului Judetean de Urgenta Satu Mare  deruleaza un program de screening oftalmologic a persoanelor cu diabet, a declarat dr. Bagosi Pal, seful sectiei in urma cu cateva zile, in cadrul unei conferinte. Este cunoscut faptul ca multi dintre pacientii cu diabet  dezvolta in timp manifestari oculare, printre care si retinopatia diabetica.

Luand in considerare dotarea complexa de care dispune sectia, care permite tratarea afectiunilor oculare de toate tipurile, inclusiv interventii in regim ambulator, specialistii satmareni efectueaza zilnic, prin Centrul Antidiabetic investigatii la 20-30 de pacienti diabetici.

Pacientii  care sunt depistati cu probleme de vedere sunt luati in evidenta sectiei de Oftalmologie si le este instituit tratamentul adecvat afectiunilor cauzate de diabet.

Retinopatia diabetica se poate manifesta prin tulburari de vedere, chiar orbire. Prevenirea imbolnavirii se poate face prin mentinerea glicemiei in limite normale sau aproape de normal. Aceste masuri incetinesc progresia retinopatiei si previn pierderea vederii.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns