Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Basescu: Se cauta sacul cu bani pentru salariile bugetarilor

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Presedintele Traian Basescu a declarat, duminica, la Palatul Cotroceni, ca in ultima perioada “se cauta sacul cu bani” pentru reintregirea salariilor bugetarilor, precizand ca in rezerva Ministerului de Finante se afla peste 5 miliarde de euro, iar banii pentru salarii sunt in “ceea ce Romania a convenit cu FMI”.

“~n ultima perioada se cauta sacul cu bani, pe care guvernul care se pregateste sa plece spune ca l-a lasat, guvernul care se pregateste sa vina spune ca nu l-a gasit. Sigur, eu nu vreau sa fiu arbitru in disputele politice dintre partide, dar pentru corecta informare doresc sa stiti urmatoarele lucruri. in rezerva Ministerului de Finante se afla peste 5 miliarde de euro, bani imprumutati de pe piata cu un singur motiv, cu un singur scop: sa ne putem plati la timp creditele scadente care vor urma in urmatoarele luni. De ce s-a facut aceasta rezerva? Pentru ca Romania sa nu mai fie vulnerabila la imprumuturi prompte. Adica am de platit peste doua zile si ies pe piata astazi; sigur ca oricine stie ca nu am o rezerva in spate imi va oferi bani foarte scumpi. Ori, acum, Romania este in afara acestui risc”, a declarat seful statului, duminica, intr-o declaratie sustinuta la Palatul Cotroceni, dupa intalnirea cu delegatia comuna a FMI, BM si CE.

Potrivit Agerpres, el a precizat ca Romania are obligatia sa fie prudenta, daca privim si la prognozele pentru zona euro si vedem ca sunt zece state care au intrat deja in recesiune.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns