Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Alegatorii greci sanctioneaza politica de austeritate in cadrul alegerilor parlamentare

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Cele doua partide grecesti pro-austeritate Pasok (socialist) si Noua Democratie (de dreapta) au pierdut alegerile legislative de duminica, obtinand impreuna intre 31 si 37 la suta dintre voturi, punand la indoiala capacitatea Greciei de a isi onora angajamentele din cadrul zonei euro.

Daca aceste rezultate se confirma, dezastrul anuntat de un exit-poll difuzat de posturile de televiziune ar face practic imposibila formarea unui guvern de coalitie de catre aceste doua partide pentru a continua politica de austeritate dictata de UE si FMI.

Pentru a obtine o majoritate absoluta in Parlament, adica 151 de locuri, ei ar avea nevoie de cel putin 37 la suta din voturi, relateaza Mediafax.

Un mandat pentru formarea guvernului ar trebui totusi sa revina liderului primului partid Noua Democratie care a obtinut intre 17 la suta si 20 la suta din voturi fata de 33,5 la suta in 2009 si care a revendicat primul loc.

 Scrutinul a fost dominat de contestarea politicii de austeritate aplicata sub presiunile internationale, acordand unui mic partid de stanga radicala Syriza intre 15,5 la suta si 18,5 la suta din voturi, conform aceluiasi sondaj difuzat de televiziuni la ora 19:00, ora Romaniei.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns