Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Unii panificatori indeamna consumatorii sa ceara bon fiscal pentru paine

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

    Majorarea TVA-ului de la 19% la 24%, a cunoscut o crestere ingrijoratoare a evaziunii fiscale, in morarit-panificatie. Cunoscatori in materie sustin ca, din cauza economiei subterane, Romania are de pierdut 31,7 procente din Produsul Intern Brut (PIB), adica aproximativ 10 miliarde de euro.Bonul fiscal ar reduce evaziunea la paine si produse de panificatie.


Potrivit publicatiei Recolta.eu acest fenomen este motivat prin existenta “productiei la negru, numai din morarit-panificatie, statul pierde circa 760 de milioane de lei. Unii producatori recomanda consumatorilor s[ solicite bonul fiscal la cumpararea produselor de panificatie.

Despre ce s-a intamplat dupa marirea TVA, despre cresterea evaziunii in productia de paine la aproape 70%, de ce ar fi benefica reducerea acestei taxe si despre alte subiecte interesante, ne vorbeste in cele ce urmeaza Aurel Popescu, presedintele ROMPAN(…) Am ajuns sa cumparam graul de la integratori cu 850 RON/tona si sa vindem faina cu acelasi pret.

Este imposibil sa mai continuam acest ritm, in conditiile in care impozitele si taxele au crescut, cheltuielile cu energia au crescut si ele, iar nevoile salariale trebuie satisfacute(…) La randul lor, si unii comercianti joaca cartea evaziunii fiscale(…) Poate prin hypermarket-uri mai gasim fiscalizare in panificatie(…) produsul finit, nu depaseste 2.400 RON pe tona+TVA(…) evazionistii isi permit sa vanda cu mai mult de 10 bani mai ieftin fata de noi(…)

Ne-am gandit in mod foarte serios sa realizam o campanie la radioul si televiziunea publica, media cu un grad de acoperire foarte mare, in care omul sa primeasca mesaje de genul< vrei sa mananci o paine sanatoasa? Solicita bon fiscal”.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns