Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Primarul Iuliu Ilyes si consilierii UDMR, la comemorarea victimelor inundatiilor din 1970

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
UDMR-comemorare 14 Mai
UDMR-comemorare 14 Mai

Luni, 14 mai, de la orele 15, primarul Iuliu Ilyés şi viceprimarul Kereskényi Gábor au depus coroane în amintirea victimelor inundaţiilor din 14 mai 1970, la monumentul ridicat în amintirea tragicului eveniment în piaţa 14 Mai, din municipiul Satu Mare.

La această acţiune comemorativă primarul şi viceprimarul au fost însoţiţi de consilieri locali şi judeţeni ai UDMR, care la rândul lor au depus jerbe de flori în faţa monumentului.

Dupa cum se stie, in urma cu 42 de ani, 56 de sătmăreni si-au pierdut viaţa în apele Someşului ieşite din matcă. În noaptea de 13 spre 14 mai 1970, 30% din suprafaţa judeţului a fost acoperită de apă, 19 localităţi au fost inundate integral, iar alte 34 parţial. Au fost inundate peste 20 de mii de gospodării, şi aproape 200 mii de hectare de terenuri agricole.

 

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Elevii clasei a XII-a B de la Liceul cu Program Sportiv, inspirați la „Ziua porților deschise” organizată de pompieri

Elevii clasei a XII-a B de la Liceul cu Program Sportiv au explorat oportunitățile de carieră la „Ziua porților deschise” a pompierilor.

Elevii din clasa a XII-a B au avut parte de o experiență memorabilă și inspirațională cu ocazia „Zilei porților deschise” organizată de Inspectoratul pentru Situații de Urgență, pentru a sărbători Ziua Pompierilor. Acest eveniment special a avut loc în cadrul unei inițiative de orientare profesională, menită să le ofere tinerilor șansa de a descoperi noi oportunități de carieră într-un domeniu esențial pentru siguranța comunității.