Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Ministrii buni, ministrii rai

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Cei trei ministri cu probleme nominalizati de Victor Ponta au ajuns mai cunoscuti decat toti ceilalti membri ai guvernului la un loc. Alistar, delegat sa se ocupe de strategiile guvernamentale, a fost retras. Doamna Carmen Dumitrescu, nominalizata la Educatie, din pricina unui CV scris neglijent, a ratat functia de ministru. In sfarsit, cel de-al treilea caz care infierbanta opinia publica este legat tot de o nominalizare din partea PSD. Noul ministru al Educatiei, Mang, trebuie sa raspunda unei acuzatii de plagiat.

Prima concluzie ar fi ca Victor Ponta nu are mana buna la desemnat ministri. Probabil ca nu are prestabilite regulile. Poate ca este prost sfatuit sau se lasa influentat de anumite grupari din partid. In orice situatie s-ar gasi, nu sunt lucruri de care sa fie mandru. Echipa Ponta a inceput sa schioapate inainte de a porni la drum. S-a impotmolit la mal, ocupandu-se de amanunte nesemnificative.

Pe de alta parte, cele trei propuneri nu au fost stralucite. De unde pana unde Alistar era omul care sa se ocupe de “strategii guvernamentale”? Ce calitati exceptionale o recomanda pe domna Dumitrescu pentru portofoliul de la Educatie, ea venind de la o universitate privata? Greu de inteles modul in care s-a format aceasta echipa ce va conduce tara timp de sase luni.

Daca au existat sau nu principii ferme in alegerea membrilor cabinetului Ponta, iarasi este greu de aflat. Cert este ca baietii rai atarna mai greu in balanta decat baietii buni din guvern. Nu am exclude cu desavarsire o legatura intre primele gafe ale noului guvern si devalorizarea monedei nationale. Este adevarat ca in tara schimbarea puterii a fost primita cu entuziasm, insa afara cateva cancelarii europene s-au aratat sceptice. Ziarele straine au scris ca s-a pus capat reformelor in Romania. In acelasi timp investitorii sunt in asteptarea unor masuri concrete. Cateva declaratii ale premierului Ponta se pare ca nu au fost suficiente pentru a-i determina sa intre cu mai mult optimism in tara noastra.

Din cauza baietilor rai nu se vad deloc baietii buni din guvern. Noii ministri nu s-au familiarizat cu situatiile din ministere, iar despre solutii de viitor nici nu poate fi vorba. Desi timpul este scurt, inca nu s-a prins din zbor nicio idee mai de doamne ajuta. USL este in continuare preocupata de consolidarea politica, facand loc in structurile de conducere propriilor oameni. Totul se face in numele depolitizarii. Suna bine, dar neconvingator.

Ca oamenii pusi de PDL, UDMR si UNPR trebuie schimbati din functiile de conducere nu exista nicio indoiala. Numai ca procesul nu se face in mod transparent. Din nou numirile se fac in functie de prietenii, cumetrii, interese personale si nu dupa competente. Cum ar zice poporul, incapabilii de la PDL sunt inlocuiti cu incapabilii de la USL.

Curatenia de primavara din structurile statului se face cu buldozerul, la fel cum s-a facut la instalarea Guvernului Boc. Pe termen lung, consecintele vor fi aceleasi. Ne vom trezi cu oameni necorespunzatori pusi in functii doar pentru ca au carnete de partid PSD si PNL. Privita in ansamblu, situatia arata inspaimantator. Cei trei muschetari, Alistar, Dumitrescu si Mang, nu reprezinta nimic fata de miile de alistari, dumitresti si mangii rasfirati in toate judetele tarii.

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Sigla Informatia Zilei

Alb sau negru

Asculta acest articol Decizia Curții Constituționale în problema cererii de revocare a procurorului șef DNA, Laura Codruța Kovesi este de