Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Premiera “Elixirul dragostei”, duminica, la Opera Nationala Bucuresti

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

“Elixirul dragostei”, o noua productie a Operei Nationale Bucuresti pusa in scena de regizorul italian Marco Gandini, va avea premiera, duminica, de la ora 18.30. Capodopera a compozitorului Gaetano Donizetti, “L’Elisir d’amore” – o comedie spumoasa – este una dintre cele mai indragite creatii de opera din lume.

Lucrarea este a patruzecea compozitie lirica a lui Donizetti si a fost scrisa in doar 14 zile. Ea cuprinde si una dintre cele mai frumoase arii, la care aspira toti tenorii, celebra “Una furtiva lagrima”.

Noua productie este pusa in scena de regizorul italian Marco Gandini, care a lucrat pe scene importante din Italia si din intreaga Europa, colaborand inclusiv cu celebrul regizor Franco Zeffirelli. Scenografa Adriana Urmuzescu a transpus “Elixirul dragostei” in lumea actuala, a unei societati de consum.

Conducerea muzicala va fi asigurata de dirijorul Ciprian Teodorascu. Libretul este semnat de Felice Romani, ca adaptare a unui alt libret, realizat de Eugene Scribe pentru opera “Le philtre”, de Daniel-François Auber.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns