Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Ana Vacarciuc face critica literara din adoratie in volumul “Cronici de carti si reviste – poezie si proza”,

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

    Vineri, 18 mai, intr-o atmosfera destinsa si chiar distinsa, Ana Vacarciuc, o persoana cunoscuta atat in randurile oamenilor de la catedra, cat si in cele ale satmarenilor care manuiesc cu multa abilitate cuvintele si-a lansat un nou volum.

In fata unui public numeros din cele mai diverse categorii intelectuale, a fost adus in atentie publica volumul “Cronici de carti si reviste – poezie si proza”, care a vazut recent lumina tiparului. Este cea de a VIII-a carte semnata de Ana Vacarciuc.

Printre scriitorii satmareni despre ale caror carti a scris Ana Vacarciuc mentionam< Teodor Curpas, Aurel Pop, Ioan Nistor, Ion Bala, Ioan Gavrilas, Ioan Andreica, Ana Cicio, Cornelia Balan Pop, Dumitru Timerman, Robert Laszlo, Elena Ioana Koka, Voicu Sichet, Vasile Mic, alaturi de autori precum Adrian Sarmasan (din Turda), Costel Iftinchie (din Iasi) s.a.

La lansarea acestei colectii de cronici critice si de intampinare ale unor carti semnate de autori satmareni in special, au participat printre altii< Ion Bala, Aurel Pop, Sorin Ghilea, Vasile Mic, Ion Vadan, Voicu D. Rusu, Maria Rusu, Lia Koka, Ioana Sofran, Teodor Curpas, Cristina Moldovan, Robert Laszlo, Felician Pop, Cornelia Balan Pop, Nelu Andreica, Tillinger Stefan, Gergely Csaba, Voicu Sichet, Ana Cicio, Cecilia Coza, Romulus Mihis s.a.

Cuvintele rostite la adresa culegerii de eseuri critice au fost laudative. S-a subliniat ca Ana Vacarciuc a reusit sa adune intr-un volum o buna parte din cartile scrise de autori satmareni.

Critica de intampinare inclusa in volum este din adoratie. Nu este o descompunere a textelor pentru a emite judecati de valoare. Este vorba despre o scriitura originala, cu dozarea tuselor de culoare pentru a da cititorului o doza de caldura izvorata din sufletul autoarei.

Volumul prezentat este greu de incadrat intr-un gen literar anume. Demersul poate fi considerat ca un pas mare facut in sensul realizarii unui dictionar al creatorilor satmareni. In fiecare expresie autoarea pune cate ceva din calimara sufletului.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns