Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

IPS Arhiepiscop Iustinian implineste azi 91 de ani

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Inalt Preasfinţitul Arhiepiscop Justinian al Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului este aniversat în aceste zilela Baia Mare, cu ocazia împlinirii vârstei de 91 de ani, azi, 28 mai.

În cadrul acestor manifestări, joi, la praznicul Înălţării Domnului, a fost lansatla Baia Mareun volum dedicat ierarhului, cu titlul ‘Justinian, Patriarhul Maramureşului’, semnat de Octavian Butuza, volum care cuprinde mai multe interviuri. Evenimentul a avut locla Teatrul Municipaldin Baia Mare şi s-a bucurat de prezenţa a zeci de scriitori, oameni de cultură, alături de reprezentaţi ai autorităţilor locale şi judeţene.

IPS Arhiepiscop Justinian s-a născut în localitatea Plopiş din judeţul Maramureş, la 28 mai 1921, primind numele de Ioan. În 1941 intră ca fratela Mănăstirea’Sfânta Ana’ dela Rohia, în 1942 este tuns călugăr, cu numele Justinian. La praznicul Adormirii Maicii Domnului din 1942, devine ierodiacon, iar în mai 1943, preot. În1973 adevenit Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului, în 1990 Episcop al Maramureşului şi Sătmarului, iar în 2009 este ridicat onorific la rangul de Arhiepiscop.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns