Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Eleva Joanna Naghi şi-a lansat volumul de debut “Cel mai tânăr înger al iubirii…”

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Csehi Arpad a participat la lansarea volumului de debut al Joannei Naghi
Csehi Arpad a participat la lansarea volumului de debut al Joannei Naghi

    Joi, 7 iunie, la Colegiul Naţional “Doamna Stanca” din Satu Mare, Joanna Naghi, elevă a acestei unităţi şcolare de învăţământ şi-a lansat volumul de debut “Cel mai tânăr înger al iubirii…” – poezi.

La evenimentul editorial, alături de elevi şi cadre didactice au participat printre alţii Csehi Arpad – preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, subprefectul Cristian Sasu, Ilyes Iuliu – primarul de Satu Mare, alţi iubitori de poezi.

Lansarea volumului bilingv româno-englez de poezie a fost una atipică. Spre deosebire de alte lansări unde invitaţii vorbesc despre carte şi în final autorul, de această dată autoarea a făcut un adevărat spectacol de muzică şi poezie. Luările de cuvânt au fost întrerupte de recitări şi de muzică instrumentală.

Încă din primele momente ale lansării volumului, după câteva cuvinte rostite de directoarea Gabriela Lupuţi, aceasta a înmânat sărbătoritei “Medalia Colegiului”, ca s emn de preţuire şi apreciere a talentului literar.

Momentele muzicale au fost susţinute de Izabela Voropciuc la pian şi de David Ursei la vioară. Au recitat –  autoarea şi Andrea Ştefania Balogh.

Despre volumul lansat au vorbit poetul George Vulturescu, poetul şi eseistul Nicoară Mihali, profesoara Călina Vancea şi educatoarea Lucia Bercea. În alocuţiunile lor cei menţionaţi au remarcat talentul Joannei Naghi, calitatea poemelor incluse în volum, fără a exagera cu laudele şi cuvintele elogioase.

Apariţia unei cărţi, mai ales a unui autor ajuns la vârsta de 13 ani este o bucurie, dar în egală măsură un curaj imens. Este greu de apreciat traiectoria pe care o va urma autoarea în drumul spre maturitate. Cartea structurată în trei părţi prezintă în esenţă crezul autoarei faţă de iubirea iniţială, cea curată fără a se ajunge cu gândul la iubirea carnală.

Demersul privind publicarea volumului este deosebit de important. Acesta pune în valoare talentul incontestabil ai Joannei Naghi. În lipsa profesiei de poet, talentul necesită modelat şi cultivat în mod constructiv. Talentul poate fi un har, dar şi un blestem.

Joanna Nagi scrie o poezie abisală. O poezie cu gustul mierii de albine pe buzele îndrăgostiţilor. Poeta este la vârsta când stă de vorbă cu îngerii şi aceştia au timp pentru ea.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns