Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

13 elevi ai Şcolii Halmeu au participat la o întâlnire de lucru în Bulgaria

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Elevi si profesori de la Scoala Halmeu
Elevi si profesori de la Scoala Halmeu

Activitatea e parte a Proiectului Comenius “O picătură de apă pentru viitor”

Începând de anul trecut, Şcoala cu clasele I-VIII Halmeu derulează un Proiect Comenius intitulat sugestiv “O picătură de apă pentru viitor”, proiect ce se va încheia în 2013 şi e implementat în parteneriat cu alte patru şcoli din Turcia, Franţa, Bulgaria şi Portugalia.
Copelia Oros, coordonatoarea acestui proiect, ne informează că prin acţiunile organizate elevii, dar şi comunitatea din care ei fac parte, sunt determinaţi să devină conştienţi de faptul că apa nu e o sursă inepuizabilă şi că trebuie utilizată în mod raţional.
Pe parcursul celor doi ani de implementare a proiectului Comenius, există câteva obiective ce trebuie atinse, în condiţiile în care proiectul abordează problema acută a apei care, potrivit rapoartelor întocmite de instituţii internaţionale, e în pragul unei crize mondiale. În cadrul acestui proiect în care sunt implicaţi elevii şcolii din Halmeu, se urmăreşte creşterea preocupării tinerilor faţă de utilizarea corectă a resurselor de apă, conştientizarea consecinţelor folosirii iraţionale.

Fiind vorba de un parteneriat cu elevi din alte state, copiii din Halmeu implicaţi în proiect au ocazia să cunoască perspectivele culturilor statelor partenere asupra utilizării apei în viaţa de zi cu zi.
În acest sens au loc seminarii pe tema utilizării corecte a apei în şcoală şi în comunitate, la Şcoala cu clasele I-VIII Halmeu s-a amenajat “Colţul apei”, dotat cu materiale informative, desene şi afişe pe aceastăp temă.

De curând, o delegaţie a unităţii şcolare formată din cinci cadre didactice şi 13 elevi a participat la a treia întâlnire de lucru a proiectului în Parvomay – Bulgaria. Întâlnirea de peste graniţe a fost nu doar prilej de a face schimb de experienţă cu privire la viziunea popoarelor faţă de problema apei, ci şi ocazie de a lega prietenii, fiindcă în Bulgaria s-au depăşit barierele limbii.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns