Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Hotărârile Parlamentului nu mai pot fi contestate la CC

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, proiectul de lege care elimină posibilitatea contestării la Curtea Constituţională a hotărârilor adoptate de Parlament, iniţiativa legislativă întrunind 168 de voturi “pentru”, un vot “împotrivă” şi 16 abţineri.

 

Liderul grupului PDL din Camera Deputaţilor, Mircea Toader, a anunţat înaintea votului că democrat-liberalii nu votează propunerea legislativă, menţionând că deputaţii PDL îşi vor scoate cartelele din aparatele de vot electronic.

Proiectul de lege urmează să fie înaintat Senatului, în calitate de cameră decizională, relatează Mediafax.

Iniţiatorii acestei iniţiative legislative sunt deputatul PNL Cornel Pieptea şi senatorul PSD Georgică Severin.

Modificarea aprobată în Comisia juridică reprezintă revenirea la forma de dinainte de 2010 a alineatului 1 al articolului 27 din legea Curţii Constituţionale.

În expunerea de motive a propunerii legislative, Severin şi Pieptea precizează că prin Legea 177/2010 în sarcina Curţii Constituţionale a fost stabilit şi pronunţarea asupra constituţionalităţii hotărârilor plenului Camerei Deputaţilor, a plenului Senatului şi a hotărârilor plenului celor două Camere reunite.

Amendamentul deputatului PDL Daniel Buda, potrivit căruia Curtea Constituţională trebuie să se pronunţe pe subiectul suspendării preşedintelui României, a fost respins, luni, de Comisia juridică, cu 3 voturi pentru, 10 împotrivă şi o abţinere.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns