Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

DSP a achiziţionat 300 de doze de vaccin diftero-tetanic

Sigla Informatia Zilei
Potrivit oficialilor Direcţiei de Sănătate Publică Satu Mare, de curând s-a făcut aprovizionarea cu circa 250 - 300 de doze de vaccin DTP,
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol


    Criza acută de vaccin diftero-tetanic-pertusis (DTP), înregistrată în mai multe judeţe a reuşit să fie evitată la Satu Mare, cel puţin temporar. Potrivit oficialilor Direcţiei de Sănătate Publică Satu Mare, de curând s-a făcut aprovizionarea cu circa 250 – 300 de doze de vaccin DTP, cantitate apreciată ca fiind suficientă pentru această lună, în vederea imunizării bebeluşilor cu vârsta de 4 luni.

Achiziţionarea dozelor  de vaccin DTP s-a făcut în raport cu media lunară a naşterilor din judeţ.

De asemenea, duminică 17 iunie, o delegaţie a DSP Satu Mare s-a deplasat la Institutul Cantacuzino din Bucureşti pentru aducerea altor tipuri de produse imunologice. Este vorba de două noi tipuri de vaccin: hexavalent şi tetravalent. Ambele vaccinuri vor fi întroduse în schema de vaccinare începând cu sfârşitul lunii iulie. Ele vor putea fi administrate în mod gratuit pentru beneficiari. Noul vaccin va începe sa fie administrat copiilor de 2 şi 6 luni, inclusiv la restanţierii la vaccinare.

Puteti citi continuarea in editia tiparita disponibila la chioscurile de ziare sau in editia electronica (abonament pdf)

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns