Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)
Lapte de pasare
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Lapte de pasare
Lapte de pasare

Ingrediente:

– 1 l lapte dulce,

– 6 ouă,

– 200 g zahăr,

– 2 plicuri de zahăr vanilat.

Mod de preparare:

Laptele, cu jumătatea cantităţii de zahăr se pune la fiert. Gălbenuşurile se freacă bine cu zahărul rămas şi cu zahărul vanilat. Albuşurile se bat spumă tare. Când laptele dă în clocot, cu o lingură de metal se formează nişte galuşte de albuş care se pun în lapte să fiarbă câte un minut. Se scot cu o lingură cu găuri şi se aşează pe o sită să se scurgă. Se ia laptele de pe foc şi se lasă să se răceasca puţin, după care se amestecă cu gălbenuşurile şi se pune înapoi pe foc, se mai fierbe puţin până când se îngroaşă. Se toarnă în cupe, galuştele de albuşuri se aşează de asupra şi se poate orna eventual cu frunze de mentă.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Supă de galuste cu ficatei

SUPĂ

Supă de galuşte cu ficăţei

Supa de găluște cu ficăței este o variantă regională a supei de găluște tradiționale, adăugând o notă distinctă și o bogăție de aromă prin utilizarea ficățeilor de pui. Aceasta rețetă îmbină elemente clasice ale bucătăriei casnice cu inovații locale, oferind o mâncare reconfortantă și hrănitoare.