Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Berea ajută la prevenirea pietrelor la rinichi

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Persoanele care beau bere prezintă un risc scăzut să dezvolte pietre la rinichi. Aceasta este concluzia la care au ajuns oamenii de ştiinţă de la Departamentul de Nutriţie al Şcolii Publice de Sănătate Harvard.

Savanţii precizează că acest efect apare doar în cazul în care berea este băută în cantităţi moderate. Datele obţinute în urma studiului au arătat că includerea în dietă a acestei băuturi diminuează cu 21 de procente predispoziţia la pietre la rinichi, datorită efectului diuretic şi continutului mare de apă.

Cercetătorii de la Harvard au realizat un studiu în care au verificat relaţia dintre 21 de băuturi diferite şi riscul de apariţie al pietrelor la rinichi. Studiul a fost realizat pe un eşantion de 45.289 bărbaţi, cu vârste cuprinse între 40 şi 75 de ani, care nu aveau pietre la rinichi şi nici nu au avut vreodată.

Studiul s-a desfăşurat pe durata a 6 ani şi, dintre toate băuturile studiate, berea s-a dovedit a fi cea mai utilă în prevenirea apariţiei pietrelor la rinichi, consumul moderat de bere reducând cu până la 21% riscul apariţiei calculilor renali.

“Baută în cantităţi moderate, berea contribuie la diminuarea riscului formării depozitelor de calciu în rinichi.  Aceste depozite de calciu amestecate cu săruri şi alte minerale se transformă în cele din urmă în pietre localizate la nivelul rinichilor. Berea poate interveni saluta însă în  această evoluţie, dându-le încă un motiv de bucurie iubitorilor acestei băuturi.” declară Corina Zugravu, Preşedintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie.

În cadrul studiului cercetatorii au luat în considerare factori precum vârsta, aportul alimentar de calciu, proteine animale şi potasiu, regiunea geografică, profesia şi consumul total de lichide, dar şi consumul de băuturi specifice. Pe lista altor băuturi care micşorează riscul apariţiei pietrelor la rinichi se numără cafeaua – 10%, cafeaua decofeinizată – 10%,  ceaiul – 14%, dar şi băuturi care măresc riscul apariţiei, cum ar fi sucul de mere sau cel de grepfruit.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Sigla Informatia Zilei

HOROSCOP

Asculta acest articol HOROSCOP Informația Zilei 14.07 Ne aflăm în zodia RAC

VENIREA PRIMĂVERII

Tradiții de mărțișor

Mărțișorul este unul dintre cele mai îndrăgite și păstrate obiceiuri românești, iar mărțișoarele, sub diverse forme și culori, sunt dăruite pentru a exprima afecțiunea și prețuirea.