Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

În judeţul Satu Mare vor ieşi la vot cam 150 000 de cetăţeni

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Liderii USL se aşteaptă la o prezenţă masivă la votul pentru demiterea preşedintelui Băsescu
Liderii USL se aşteaptă la o prezenţă masivă la votul pentru demiterea preşedintelui Băsescu

Liderii USL se aşteaptă la o prezenţă masivă la votul pentru demiterea preşedintelui Băsescu

Potrivit estimărilor din ultimele zile, aproximativ 150.000 de alegători vor ieşi duminică la vot. O parte vor vota pentru demitere, iar alţii, mai conservatori, vor rămâne alături de preşedintele Traian Băsescu.
Interesant este faptul că în localităţile cu populaţie preponderent maghiară, se va înregistra o bună prezenţă la vot. În comunele în care PDL are primari, de asemenea, se estimează o prezenţă substanţială la urne.
Potrivit unor surse, boicotarea referendumului se va face  sâmbătă şi duminică.  Oameni care iniţial doreau să voteze, vor fi lămuriţi sau împiedicaţi să intre în secţiile de votare.
Nu doar PDL este în căutarea unei soluţii la limita legii pentru ca să-l păstreze pe Traian Băsescu în funcţia de preşedinte. Se pare că USL va răspunde cu aceeaşi monedă. După alegeri se vor demara anchete pentru a-i depista pe cei care au împiedicat cetăţenii să-şi exercite dreptul la vot.  Indiferent, de rezultat, USL rămâne la guvernare, iar pe primarii aleşi nu-i pot trage la rost decât partidele din care fac parte, respectiv PSD şi PNL. Comunele în care nu se va atinge cvorumul, adică peste 50%, primarii vor fi traşi la răspundere, deşi oficial nu se recunoaşte acest lucru.

Joi, 26 iulie 2012, la sediul USL Satu Mare, ministrul Tranporturilor şi Infrastructurii Ovidiu Silaghi, senatorul Valer Marian, preşedintele Consiliului Judeţean Adrian Ştef şi primarul municipiului Satu Mare – dr. Dorel Coica au susţinut o conferinţă de presă în cadrul căreia fiecare a expus succint câteva din motivele pentru care duminică toţi sătmărenii trebuie să voteze DA la referendumul pentru demiterea lui Traian Băsescu.

 

Sancţiune pentru răul produs

Conferinţa a fost deschisă de senatorul Valer Marian, preşedinte al Organizaţiei Judeţene a PSD Satu Mare, care a amintit cum în urmă cu exact trei luni parlamentarii USL au pus capăt guvernării portocalii, răsturnând guvernul condus de Mihai Răzvan Ungureanu< “În acel moment a renăscut speranţa în România, iar odată cu prima şedinţă de guvern s-a trecut prin luarea deciziilor la reîntregirea salariilor, restituirea sumelor încasate ilegal de la pensionari.

Au urmat alegerile locale la care USL a avut o victorie zdrobitoare. Alarmat şi speriat, preşedintele Băsescu a început să saboteze Guvernul USL, atacând premierul Victor Ponta, atacând miniştrii. Nu era posibilă o coabitare cu Traian Băsescu. Parlamentul a decis prin vot covârşitor suspendarea sa şi vreau să reamintesc că pentru suspendare au votat nu doar parlamentari USL, ci şi UDMR, UNPR, ai minorităţilor naţionale, inclusiv FDG şi câţiva PD-L.

Românii au acum de ales între Guvernul USL, care vrea să readucă normalitatea şi prosperitatea în ţară, şi revenirea lui Traian Băsescu la Cotroceni şi a ciumei portocalii la guvernare. Au ocazia să îl sancţioneze pentru răul produs prin tăierea salariilor, pensiilor, batjocorirea militarilor, îndatorarea României, creşterea şomajului, neajutorarea categoriilor sociale defavorizate.

Duminică au ocazia să sancţioneze hoţia, corupţia, mitocănia lui Traian Băsescu, a Elenei Udrea, Roberta Anastase, Ioan Olteanu, Blejnar şi ceilalţi autori ai celui mai mare jaf produs în România”, a declarat senatorul Valer Marian. Demnitarul a mai amintit de frauda de la Hidroelectrica, caz în care Guvernul Ponta a stopat jaful prin rezilierea contractelor cu “băieţii deştepţi” din energie< “E o fraudă de 1,5 miliarde de euro la Hidroelectrica.

Tăierea salariilor bugetarilor în 2010 a condus la o economie de 540 milioane de euro. Frauda la Hidroelectrica este de trei ori mai mare. Dacă Băsescu făcea în 2010 ceea ce a făcut Victor Ponta acum românii nu mai sufereau din cauza băieţilor deştepţi care alimentau puşculiţele PD-L-ului.

Preşedintele ştia de jaful respectiv, dar nu a luat nicio măsură. Fac apel la toţi alegătorii, români, maghiari, germani, romi, ucraineni, să pună hotărât ştampila pe DA, să voteze pentru demiterea lui Traian Băsescu, răul fundamental al României din ultimii opt ani. Haideţi să punem capăt definitiv regimului Traian Băsescu!”.

 

Zeci de mii de familii din judeţ au fost dezbinate de regimul portocaliu

Preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, a amintit despre caracteristica importantă a judeţului nostru, multiculturalitatea, pe carea declarat că o respectă, o sprijină şi o susţine< “Indiferent de etnie sau religie, trăim într-o comunitate multiconfesională şi plurietnică şi toţi locuitorii judeţului am suferit de pe urma tăierilor de salarii, de pensii. Zeci de mii de familii din judeţ au fost dezbinate de regimul portocaliu în frunte cu Traian Băsescu.

Le-a dezbinat, despărţind copii de părinţi, care au fost nevoiţi să plece din ţară la lucru pentru a câştiga o pâine. De aceea trebuie să mergem duminică toţi la urne şi să votăm DA pentru demiterea lui Traian Băsescu!”.

 

“Traian Băsescu şi-a pregătit viitorul, al său, al familiei, prietenilor ce i-au cântat în strună” – dr. Dorel Coica

Dr. Dorel Coica, primarul municipiului, a atras atenţia asupra vilei pe care Traian Băsescu şi-a pregătit-o pentru viitor< “S-a gândit vreodată Băsescu şi PD-L-iştii la cum îşi plătesc creditul la bancă, cum împarţi pensia de 300 de lei ca să supravieţuieşti de la o lună la alta sau cum e să nu ai bani să îţi scoţi o reţetă compensată? Nu au trecut prin astfel de greutăţi. În 2010-2011, cea mai grea perioadă din istoria poporului după 1989, Traian Băsescu şi-a pregătit viitorul, al său, al familiei, prietenilor ce i-au cântat în strună.

El ne zâmbea liniştit declarând că e criză, Europa are probleme. Doar el nu avea. Numai reparaţia vilei a costat 1,1 milioane de euro. Vrea acum să fie comandant pe vas, dar mai mult decât un marinar nu poate fi. Să îl trimitem pe apă! Duminică ieşim la vot cu toţii pentru a-l demite pe Traian Băsescu, cel care ne-a umilit atâţia ani. Votăm DA!”.

 

“Traian Băsescu vrea să ţină populaţia în casă duminică” – ministrul Ovidiu Silaghi

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii Ovidiu Silaghi a menţionat de la început că Traian Băsescu nu poate fi trimis pe apă, fiindcă “flota noastră are un singur vas şi acela este în reparaţie, aşa că nu ştiu cum îl trimitem pe apă. Cert este că în luna aprilie 2012, de la Ministerul Transporturilor 61 de milioane de euro au plecat către fondul de rezervă al primului ministru, bani care nu mai sunt. Compania Naţională de Autostrăzi a cheltuit în trei ani pe case de avocatură 21 de milioane de euro”, a declarat ministrul Ovidiu Silaghi la Satu Mare.

Săptămâna aceasta, ministrul a fost la Milano unde a purtat o serie de discuţii cu membri de fructe ai Partidului Popular European< “Chiar spuneam că s-ar putea ca, pe canale specifice, Traian Băsescu şi PD-L să ceară populaţiei să nu se prezinte la vot. Nu credeam că va fi o decizie a Biroului Politic al PDL. Şi uite că s-a întâmplat şi nici membrilor Partidului Popular European nu le-a venit să creadă că se poate aşa ceva. Este o acţiune specifică PD-L-ului, care în timpul moţiunilor de cenzură interzicea membrilor săi să voteze.

Acum e moţiunea de cenzură a poporului român. Traian Băsescu vrea să ţină oamenii în casă. USL a spus de la început că va face totul cu mintea, inima şi braţele pentru un stat cu adevărat democratic. A şi făcut tot ceea ce a putut cu mintea şi cu inima pentru a ajunge aici, iar acum avem nevoie de braţele alegătorilor pentru a vota duminică DA pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu”, a declarat ministrul Ovidiu Silaghi.
Liderii USL Satu îi roagă pe sătmăreni să nu dea nimănui actul de identitate, indiferent că le este cerut de patronul la care lucrează, de primarul comunei în care trăiesc sau de angajaţii primăriei.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns