Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Băsescu: Ipoteza organizarii unui nou referendum e o trasnaie

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Preşedintele suspendat Traian Băsescu a declarat joi că s-au spus atâtea “trăsnăi” în privinţa referendumului care a avut loc duminica trecută încât una în plus precum cea de a se organiza o nouă consultare populară nu mai contează.
“S-au spus atâtea trăsnăi, încât una în plus nu mai contează”, a spus Băsescu, la sosirea la sediul său de campanie, întrebat despre afirmaţiile liberalului Eugen Nicolaescu potrivit cărora ar putea fi organizat un nou referendum în funcţie de decizia CCR.

Băsescu a adăugat totodată că sunt “multe contestaţii” în privinţa desfăşurării referendumului pentru demiterea preşedintelui pe care Curtea Constituţională trebuie să le analizeze.

Parlamentul ar trebui să decidă organizarea unui al doilea referendum dacă rezultatele consultării populare din 29 iulie nu vor fi confirmate de Curtea Constituţională, a declarat joi viceliderul deputaţilor liberali Eugen Nicolăescu, citat de Agerpres.

”Dacă la nivelul Curţii se va opta pentru această variantă, nu s-au întrunit condiţiile pentru confirmarea rezultatelor referendumului, această concluzie va fi comunicată Parlamentului. Parlamentul, tot în baza unei hotărâri a Curţii Constituţionale, va trebui să decidă calea de urmat. Eu cred că în acest moment o singură cale are Parlamentul şi anume să constate că nu este simetrie juridică între alegerea şi demiterea preşedintelui, că este nevoie să fie completată legislaţia, în sensul de a se finaliza şi demiterea cu un al doilea tur de scrutin, un al doilea referendum, indiferent câţi se prezintă la vot, aşa cum este cu al doilea tur de scrutin la alegerea preşedintelui”, a susţinut Nicolăescu.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns