Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Iliescu: CSM lanseaza acuze false

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Fostul preşedinte Ion Iliescu declară, legat de sesizarea de către CSM a Inspecţiei Judiciare privind afirmaţiile sale, ale lui Crin Antonescu şi Victor Ponta, că este “regretabil” că preşedintele Consiliului lansează “acuze false” în loc să ia în considerare îngrijorarea legitimă a opiniei publice.

Ion Iliescu respinge, într-un interviu la RFI, acuzaţiile CSM. “Este surprinzător şi regretabil faptul că preşedinta CSM, în loc să ia în considerare îngrijorarea legitimă a opiniei publice în legătură cu fapte şi acţiuni flagrante de intimidare a cetăţenilor care au votat la referendum, lansează această acuză falsă la adresa celor care şi-au exprimat tocmai preocuparea şi s-au pronunţat în sprijinul cetăţenilor agresaţi. Mai mult, domnia sa se exprimă deja într-o formă concluzivă. Nu mai e de înţeles solicitarea Inspecţiei Judiciare. Ce să mai controleze, dacă dânsa deja exprimă o concluzie în legătură cu această chestiune? Altminteri era justificată o asemenea măsură ca Inspecţia respectivă să verifice faptele acestea despre care opinia publică vorbeşte şi nu această manevră de a întoarce foaia şi de a reproşa celor trei personalităţi care şi-au exprimat această îngrijorare ca fiind element de presiune asupra justiţiei. De unde până unde? Este o falsă abordare a lucrurilor şi asta depăşeşte chiar şi competenţele şi atribuţiunile preşedintei CSM”, a menţionat Iliescu, citat de Mediafax.

 Ion Iliescu spune că “asistăm la altceva”. “Domnia sa (preşedinta CSM-n.r.) nu-şi respectă statutul de independenţă politică şi de instituţie chemată să vegheze la desfăşurarea firească, normală, a unui proces eminamente constituţional şi mai ales respectarea dreptului cetăţenilor de a se exprima prin vot. Intervenţia mea s-a referit la nişte fapte comise şi care au devenit deja publice şi opinia publică este chiar frământată. Aceasta e o presiune (a CSM – n.r.), care poate fi foarte periculoasă, care va duce la creşterea absenteismului şi la neexercitarea dreptului de vot al cetăţenilor, sub presiunile şi intimidările la care asistăm”, a adăugat el.

Întrebat dacă n-ar fi mai înţelept ca oamenii politici să se abţină şi să lase justiţia să-şi urmeze calea, Ion Iliescu a răspuns: “Dar ce, eu m-am amestecat în vreun fel în desfăşurarea procesului? Eu am avut o simplă reacţie la nişte fapte flagrante nu ale justiţiei, ci ale unor procurori care ameninţă, care reprezintă fapte în sine inacceptabile, care pun în pericol dreptul de exercitare a votului de către cetăţeni”.

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a sesizat, joi, Inspecţia Judiciară în legătură cu afirmaţiile publice “de natură să afecteze independenţa justiţiei” făcute de preşedintele interimar, Crin Antonescu, preşedintele onorific al PSD, Ion Iliescu, şi primul ministru Victor Ponta.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns