Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

FC Olimpia – CS Unio 3-2 în meciul fostelor glorii de acum 25 de ani

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Jucatori oli-oldboys
Jucatori oli-oldboys

Stadionul Olimpia a fost marti, 18 septembrie, gazda unui eveniment care ne-a adus aminte de fotbalul de calitate prestat în urmă cu un sfert de veac la Satu Mare. A fost un meci în care s-au întâlnit jucători care au făcut istorie în urmă cu 20-25 de ani sau chiar mai în urmă.

Un meci în care s-au întâlnit fostele echipe ale Olimpiei şi CS Unio din anii ’80-’85 în teren fiind oameni care acum au în jur de 50 de ani, 25-30 de kilograme în plus şi două viteze în minus. Dar, în ciuda acestor dezavantaje date de anii care s-au scurs, am văzut fotbal de calitate, execuţii tehnice demne de invidiat, am văzut goluri spectaculoase şi un spirit de echipă care n-a dispărut cu toate că unii au abandonat fotbalul de mai bine de 20 de ani. Iar meciul, chiar dacă a fost unul amical, a fost pe bune. Dovadă scorul înregistrat, 3-2 pentru Olimpia. Marcatorii Olimpiei au fost Cristi Mucenica, Mircea Bolba şi Tibi Blatnicki.

Martori la acest eveniment au fost circa 150 de spectatori, majoritate din generaţia “bătrână” care au venit la stadion să-i vadă pe fotbaliştii care au scris istorie la Satu Mare. Si au avut ce vedea şi ce aplauda.
Dar iată-i pe cei care au evoluat marti pe gazonul care le-a trezit atâtea amintiri:
* Olimpia: Ritli – Csuri, Csik, Mihai Paul, Boc, Dragomir, Mucenica, Tibi Silaghi, Blatnicki, Bolba, Melnic, Nagy Deszo.
* Unio< Pteancu – Pătcaş, Dobraş, Borneasz, Puţ, Boje, Estinca, Vincze, Valdrapf, Steibinder, Dioszegy, T.Kegeys, Nagy Istvan, Varga, Petran.
Pe margine au mai fost Iosif Vigu, Gabi Both, Ionel Borz, Zoltan Pataki, Carol Kuki, Viorel Brudaşcă, Ioan Tomut, Petre Berinde, ultimul fiind şi sponsorul acestei acţiuni.
Una peste alta a fost o după amiază fotbalistică frumoasă care s-a încheiat cu o firească şi mult aşteptată “repriză a treia” unde s-au depănat multe amintiri frumoase. Iar iniţiatorul acestei intalniri, Martin Steibinder, cel care a jucat de-a lungul anilor la ambele echipe, a primit la final un cadou sugestiv, un tricou cu numărul 50 pentru că tocmai a împlinit 50 de ani. La Mulţi Ani şi felicitari pentru idee draga Stielike !

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns