Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Cenacliştii de la “Afirmarea” au deschis stagiunea 2012/2013

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Sâmbătă, la Muzeul de Artă din Satu Mare, scriitori membri ai Cenaclului literar “Afirmarea”, condus de poetul Ion Bala, s-au întâlnit în prima şedinţă de lucru de după vacanţa de vară.

În prima parte a întâlnirii cenacliere s-au discutat probleme de ordin organizatoric pentru stagiunea deschisă, după care, creatorii au avut posibilitatea să prezinte colegilor lor cele mai noi creaţii.

Acesta a fost şi motivul pentru care genericul de desfăşurarea a recitalului de poezie a fost intitulat “Poezii de buzunar”. De această dată nu s-au purtat discuţii pe seama poemelor prezentate într-un asemenea cadru, fapt contrar cutumelor. În acest sens a fost o înţelgere prealabilă lecturării poemelor.

Cenacliştii s-au întâlnit cu nr. 3 al revistei internaţionale de cultură “Cervantes”, editată la Satu Mare. Rămaşi la capitolul apariţii editoriale, Ioan Marian Chiorean şi-a prezentat volumul în patru limbi (română, maghiară, engleză şi franceză) de poeme “Cuvinte răstălmăcite”. Epigrama n-a lipsit de pe agenda de lucru a cenacliştilor. A fost prezentată placheta lui Vasile Bărbuş-Crăţu, intitulată “Epigrame suspendate”.

Printre cei care au luat cuvântul la această şedinţă inaugurală îi menţionăm pe Ion Bala, Cristina Moldovan, Alexandru Ardelean, George Terziu, Rodica Cuc (care a lecturat din poemele semnate de Nora Ferencz – stabilită în Germania) şi Livia Mărcan.

Următoarea şedinţă de cenaclu programată pentru 6 octombrie este dedicată poeziei. Va citi din creaţiile sale George Terziu.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns