Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

CNE al PNL a aprobat dizolvarea conducerii filialelor sector 1, Mehedinţi şi Dâmboviţa

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Consiliul Naţional Executiv al Partidului Naţional Liberal a aprobat, în şedinţa de vineri, demiterea preşedinţilor filialelor PNL sector 1 Bucureşti, PNL Mehedinţi şi PNL Dâmboviţa, precum şi dizolvarea Birourilor teritoriale ale acestora, a anunţat preşedintele formaţiunii, Crin Antonescu.

 

În cazul sectorului 1 preşedinte interimar a fost desemnat, prin votul CNE, viceliderul deputaţilor liberali, Eugen Nicolăescu.

În ceea ce priveşte organizaţiile PNL din Mehedinţi şi Dâmboviţa, conducerea urmează să fie asigurată, interimar, de preşedintele organizaţiei PNL Caraş-Severin, Marcel Vela, la Mehedinţi, şi de Mihai Bolintiru la Dâmboviţa.

Referitor la dizolvarea Biroului Teritorial PNL Sector 1, Antonescu a explicat că principalul motiv a vizat modul în care conducerea filialei a acţionat ”în contradicţie cu strategia şi interesele şi uneori cu deciziile PNL”, acuzându-i de ”trădare”.
”Vorbim despre faptul că este de neacceptat ca în vreme ce un întreg partid, cu toţi oamenii săi, se mobilizează, dă o bătălie politică în numele a milioane de oameni, unii dintre noi să trădeze. Cuvântul e spectaculos, dar e simplu. Nu a uitat nimeni ce s-a întâmplat la referendum, în plină campanie electorală, când domnul Andrei Chiliman a citit declaraţii scrise de domnul Dan Andronic sau de ucenici din şcoala acestui maestru care i-a nenorocit pe toţi de la Năstase la Băsescu, trecând prin Tăriceanu. Nu a uitat nimeni cum domnul Vlad Moisescu ne-a calificat pe toţi drept grup infracţional şi nu poate nimeni să ignore faptul că atunci când porneşti o bătălie poţi pleca cu trădători în rândurile tale, dar asta pentru că nu îi ştii. În momentul în care îi ştie toată lumea, îi vede toată lumea, te pui într-o postură ridicolă şi îi descurajezi şi pe oamenii pe care îi chemi după tine. Nu avem cum să dăm bătălia cu adversari atât de puternici, dacă nu avem acest minimum de coerenţă”, a spus acesta.

Antonescu a precizat că motivele dizolvării conducerii celor două organizaţii ale PNL – Dâmboviţa şi Mehedinţi – au vizat slaba capacitate a acestora de a ”ţine pasul cu celelalte filiale”.

”În cazurile Mehedinţi şi Dâmboviţa, motivele au fost ineficienţa, slaba performanţă a organizaţiilor, incapacitatea de a trage membri noi şi oameni importanţi din judeţele respective. Faptul că de mai multă vreme, pe parcursul acestui ciclu electoral, noi am atras atenţia conducătorilor acestor organizaţii că trebuie să facă ceva să ţină pasul cu celelalte organizaţii, că, deşi suntem şi rămânem colegi şi prieteni, nu putem să continuăm cu formule care nu reuşesc să ţină pasul din punct de vedere al performanţei organizatorice şi electorale”, a afirmat Antonescu.

Acesta a explicat că, în Biroul Politic Central al PNL, propunerea ca Vlad Moisescu să fie schimbat din funcţia de preşedinte al organizaţiei Sector 1 a fost aprobată cu 24 de voturi pentru, şase împotrivă şi două abţineri, în timp ce propunerea dizolvării Biroului Teritorial al PNL Sector 1 a fost aprobată cu 25 pentru, şase împotrivă şi trei voturi anulate.

În Consiliul Naţional Executiv cele două decizii privind organizaţia sector 1 au fost adoptate cu 42 voturi pentru, 15 voturi împotrivă, un vot anulat.

De asemenea, în ceea ce priveşte demiterea preşedinţilor şi dizolvarea Birourilor în Dâmboviţa şi Mehedinţi şi aceste decizii au fost adoptate, cu majoritate de voturi, de către Biroul Politic Central şi apoi de Consiliul Naţional Executiv. AGERPRES

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns