Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Schulz: Instituţiile europene sprijina România în lupta împotriva corupţiei

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
martin-schulz-victor-ponta
martin-schulz-victor-ponta

România este sprijinită de instituţiile europene în lupta împotriva corupţiei, a afirmat, miercuri, în plenul Parlamentului de la Bucureşti, preşedintele PE, Martin Schulz.

“Mă cunoaşteţi ca prieten al României şi ca un om foarte sincer. (…) Este o veste (presuspendarea programelor cu fonduri europene – n.r.) foarte greu de digerat, care arată faptul că procesul de reformă nu a fost finalizat. La fel nici lupta împotriva corupţiei nu a fost finalizată, dar vreau să vă asigur că nu sunteţi singuri în această luptă – instituţiile europene vă susţin”, a spus Martin Schulz, citat de Agerpres.

Preşedintele Parlamentului European a evidenţiat că UE e mai mult decât un spaţiu economic, că Uniunea reprezintă un spaţiu de valori – democraţia, statul de drept, drepturile omului, drepturile fundamentale şi drepturile minorităţilor naţionale.

“Noi suntem o comunitate a drepturilor. Am convenit asupra unor valori comune care se aplică tuturor membrilor, nu doar României. Vreau să subliniez că uneori se face o anumită discriminare care nu poate fi acceptată. Am definit standarde care trebuie să fie valabile pentru toţi, pentru România, la fel ca şi pentru orice altă ţară. Instituţiile europene trebuie să ia măsurile necesare ca toate criteriile comune să fie aplicate”, a afirmat Schulz.

Preşedintele PE a amintit de aderarea, în urmă cu cinci ani, a ţării noastre la UE, prin care “România a scăpat de o dictatură brutală, a revenit în mijlocul familiei europene, a trecut de la dictatură la democraţie, de la economia socialistă catastrofală la economia de piaţă”.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns