Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Studenții sătmăreni au dominat Campionatele Universitare de scrimă

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

La Naționalele de cadete, CS Satu Mare a obținut o medalie de aur și una de bronz

Sâmbătă și duminică, la Satu Mare, în sala Alexandru Csipler au avut loc întrecerile de spadă și de floretă în cadrul Campionatelor Naționale Universitare. Asta înseamnă că au participat studenți de la universități din țară, sau sportivi care nu au depășit cu doi ani perioada de la absolvire. Organizator principal a fost Universitatea de Vest “Vasile Goldiș” Satu Mare, prin prodecanul Facultății de Educație Fizică și Sport, Ionel Păcurariu și CS Satu Mare.

În prima zi, sâmbătă, au avut loc întrecerile la floretă. La fete s-a impus Reka Balogh de la Poli Timișoara, pe doi s-a clasat colega ei, Isabelle Stan, iar pe locul trei, de la Universitatea Goldiș din Satu Mare Patricia Decsei și Evelin Petrișor. Simona Pop și Nona Silaghi, tot sătmărence, au încheiat competiția pe 5 și respectiv 6. La băieți s-a impus Iulian Teacă de la Poli Timișoara, care l-a învins ăe Caius Trenea de la UVVG Satu Mare, iar pe trei au terminat alți doi sătmăreni, Ștefan Mureșan de la UVVG și Teofil Moisuc de la Timișoara. Adrian Pop și Adrian Szilagyi au terminat pe 6, respectiv pe 8. Duminică au avut loc întrecerile la spadă. La feminin, Simona Pop a întâlnit-o pe Patricia Decsei, ambele de la UVVG, prima impunându-se cu 15-8. Iar pe podium s-a mai clasat și Evelin Petrișor. La băieți a fost tot o finală sătmăreană, între Adrian Szilagyi și Adrian Pop. Primul s-a impus cu 15-12 și și-a adjudecat medalia de aur. Pe trei au terminat Andrei Radu de la Universitatea Oradea, actualmente component al lotului de spadă de la CS Satu Mare și Teofil Moisuc, sătmăreanul de la Poli Timișoara. Din partea Universității de Vest “Vasile Goldiș”, prodecanul Ionel Păcurariu a oferit, medalii, diplome și premii în bani.

Echipa de cadete, campioană națională la spadă

În timp ce la Satu Mare s-a desfășurat competiția între studenți, la Craiova, antrenorul Francisc Csiszar, alături de sportivele Bianca Oros, Oana Drăgușin, Sandra Pop și Teodora Coste au participat la Naționalele de cadete. În prima zi, la individual, Oana Drăgușin a cucerit medalia de bronz, Bianca Oros s-a clasat pe 5, iar Teodora Coste și Sandra pop au pierdut pentru intrarea în finala de opt. În ziua a doua, spadasinele de la CS Satu Mare au reușit un lucru extraordinar. Au cucerit titlul național la echipe. A fost o finală strânsă, în fața celor de la LPS Craiova, în care CS s-a impus la limită, cu 45-44, după ce oltencele au condus cu 44-43. Antrenorul Csiszar a declarat că fetele au avut o evoluție senzațională, neașteptat de bună, de aici și rezultatul acesta.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns