Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Despre defectul Bura şi efectul asupra Negreştiului. Adevăruri usturătoare din Cartierul Unio

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

26 noiembrie: Jurnal de Campanie Andreea Paul, viitorul deputat ARD

Fabian Irina lucrand la cipca
Fabian Irina lucrand la cipca

Alegătorii Colegiului 1 Oaş au viitor. Vor oameni adevăraţi şi competenţi, cu care să se mândrească. Vor oameni care ştiu ce este munca. Pe Fabian Irina am întâlnit-o lucrând la cipca pentru hainele oşeneşti. Muncă grea şi tare migăloasă! Face cam un metru pe zi, pentru care primeşte aproape 30 de lei. Este dovada că aici, obiceiurile încă se păstrează. Cu toate acestea, locuitorii nu au nici măcar o Casă Culturală, semn al identităţii locului.

Cine poate să vorbească sincer despre Bura? Oamenii care i-au văzut laşităţile şi fricile, oamenii de care Bura şi-a bătut joc. „Bravo, Andreea! Ţine-o tot aşa! Omul ăsta-i tare fricos! Andreea, omul ăsta e din ăla care muşcă pe la spate!” s-a auzit glasul alegătorilor dis-de-dimineaţă în cartierul Unio. Oamenii Negreştiului vorbesc despre defectul Bura şi efectul asupra lor. Oamenii s-au săturat de Bura. „Ne jigneşte prezenţa lui pe afişe!”. Dovada veşnică: apa, canalizarea, străzile. „Niciun deget n-a mişcat. Păi, ăsta este primar?”.

Andreea Paul in Negresti
Andreea Paul in Negresti

Înţelepciunea populară spune că „pe cine nu laşi să moară, nu te lasă să trăieşti!”. Aşa au fost şi negreştenii. Sătui de aburelile lui Bura, de politicianismul lui ieftin, de promisiunile neonorate, de minciunile sale, negreştenii nu îl mai votează. Inerţia, frauda şi indiferenţa electorală l-au urcat în fruntea primăriei. Mărturii am găsit peste tot. Răspunsul lui Bura? Incompetenţa în formă agravantă: zero proiecte duse la capăt, prelungirea până la exasperare a tuturor proiectelor vitale. „Se laudă cu Luna Şes?” râde în hohote un negreştean. „Păi, Bura l-a prelungit special ca să iasă la pensie de acolo! Nu mai vreau să aud de singurul interes al lui Bura: de a ieşi la pensie din Parlament! Nu va da în veci socoteală, la fel cum nu poate da nici după atâţia amar de ani la primăria din Negreşti”. Biografia lui Nicolae Bura o scriu chiar negreştenii. Şi, parcă n-ar fi de ajuns, pe drumurile Negreştiului aflăm lucruri care fac orice om de bun simţ să roşească. Bura va deveni însă istorie – o istorie tragică.

Cartierul Unio din Negreşti Oaş votează Andreea Paul deputat şi Petre Mureşan senator. Capitala Oaşului dă ritmul: reporneşte inima Ţării Oaşului. Îi ARDem pe incompetenţi şi fricoşi pe 9 decembrie.

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns